Izdvojeno Nogomet Sport

Španska Primera počinje ovog vikenda

Predstavnici španske lige i udruženja fudbalera saopštili su da su postigli dogovor čime je okončan štrajk, pa će Drugo kolo Lige početi već ovog vikenda, saopštila je Asocijacija španskih igrača (AFE).

Najveći kamen spoticanja u pregovorima bio je zahtjev fudbalera da klubovi u potpunosti ispune obaveze prema fudbalerima.

Štrajkački komitet i predstavnici Španske profesionalne lige/LPF/ postigli su dogovor o garancijama za plate igrača “, navodi se u sapštenju i ističe da je AFE odlučila da prekine štrajk.

Igrači španske prve i druge fudbalske stupili su u štrajk 11. avgusta a prvo kolo španske fudbalske sezone trebalo je da počne prošlog vikenda.

Asocijacija je tražila da Španska profesionalna liga isplati oko 50 miliona evra, koliko duguje za plate više od 200 fudbalera.

Prvo kolo koje je bilo na programu prošlog vikenda je odloženo i igraće se naknadno dok se drugo kolo igra 27. i 28. avgusta.        Predstavnici španske lige i udruženja fudbalera saopštili su da su postigli dogovor čime je okončan štrajk, pa će Drugo kolo Lige početi već ovog vikenda, saopštila je Asocijacija španskih igrača (AFE).

Srna/Informer.ba