Izdvojeno Nogomet Sport

Spektakl nad spektaklima na Wembleyju: Ovo će biti finale decenije!!

U predvečerje finale Lige prvaka protiv Barcelone na Wembleyju, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson govorio je s puno entuzijazma o utakmici…

”Moglo bi to biti finale decenije! U pitanju su dva velika tima sa velikom historijom. Finale je vrlo atraktivano zbog mogućnosti koje bi se mogle dogoditi. A dogoditi se može svašta! Moglo bi biti puno golova, mnoštvo uzbuđenja. Nadam se da će dvoboj otići na našu stranu. Očigledno je da će sve oči biti uperene prema napadačima, to valjda nitko niti ne dovodi u pitanje. No, ne mora to nužno biti borba vatre s vatrom”, započeo je Sir Alex, te nastavio.

”Kao i uvijek, mi dobro prepoznajemo kvalitete našeg suparnika. Nije baš mudro ukoliko zanemarite sve ono što suparnik može uraditi. Mi to uvijek činimo i poštujemo svakog našeg rivala.”

Ponudio je i pregršt komplimenata na račun svog kolege, trenera Barcelone Pepa Guardiole.

”Guardiola je mladi trener koji je uspio promijeniti mnoge stvari u načinu igre otkad je stigao na klupu Barcelone. Svi moramo priznati da je donio timu zrelost. Od onog finala Lige prvaka u Rimu prije dvije godine, kada su nas dobili s 2-0, pa do današnjih dana. Pomaže što je on bivši igrač Barcelone. Ako pogledamo uhistoriju nizozemskih Barceloninih trenera, on je napravio veliki korak prema naprijed za španjolske trenere.”

 

Informer.ba