Košarka Sport

Srbija pokazala snagu protiv Italijana, Španija se mučila

Košarkaška reprezentacija Srbija prva je upisala dva boda na Evropskom prvenstvu koje je danas počelo u Litvaniji. Naše istočne komšije deklasirale su Italiju rezultatom (80:68) i pokazali da su s pravom jedni od favorita za osvajanje naslova prvaka.

Italijani su bolje ušli u utakmicu i prvi period igre riješili su u svoju korrist (18:10). Međutim, izabranici selektora Dušana Ivkovića proradili su u nastavku susreta, te su na kraju upisali zasluženu pobjedu.

Srbijance su predvodili Miloš Teodosić i Milenko Tepić koji su ubacili po 15 poena. Mačvan je dodao 14, uz osam skokova, dok se Krstić zaustavio na osam poena.

Kod Italijana najefikasniji je bio Andrea Bargnani (22 poena), a dvocifren je bio još samo Danilo Gallinari (15 poena). Ipak, to je bilo nedovoljno da Azzuri dođu do povoljnijeg rezultata.

U Grupi C, u kojoj je i naša košarkaška reprezentacija Crba Gore je uz dosta muke savladala Makedoniju. Crnogorci su slavili rezultatom 70:65, ali nakon produžetka.

Španija se dosta mučila protiv Poljske, a na kraju je malo nedostajalo da prokockaju visoko vodstvo koje su imali tokom cijelog susreta. Španci su na kraju slavili rezultatom 83:78. Pau Gasol je ubacio 29 poena, te je dodao 7 skokova. Dvocifreni su bili i Juan Carlos Navarro (23), te Marc Gasol (16).

U Grupi D prvu pobjedu zabilježila je Gruzija koja je pregazila Belgiju rezultatom 81:59.

 

SCsport/Informer.ba