Izdvojeno Sport Tenis

Srbija: Teniserima uručeni diplomatski pasoši

Najboljim teniserima Srbije danas su uručeni diplomatski pasoši uoči početka turnira “Serbia Open”.

Putne isprave je osvajačima Davis kupa ali i Bojani Jovanovski i Ani Jovanović uručio ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić. Zbog obaveza na prijemu su izostale Jelena Janković i Ana Ivanović pa će njima diplomatski pasoši biti uručeni naknadno.

“Velika nam je čast da budemo ambasadori naše zemlje. Mi jesmo pre svega individualni sportisti, ali gde god da putujemo – mi predstavljamo našu zemlju. Ovo će nam mnogo olakšati putovanja, bićemo prepoznatljiviji – barem na aerodromima. Nisam navikao na diplomatske govore, zato ću ovo zaključiti rečenicom da ćemo se svi potruditi da opravdamo ukazano poverenje“, rekao je Novak Đoković.

Vuk Jeremić se u obraćanju teniserima osvrnuo na nedavnu prošlost, ali i na čast koju predstavlja uloga ambasadora neke zemlje, prenose beogradski mediji.

“Naša zemlja i naš narod su prošli kroz veoma težak period, a posledice tog perioda se još osećaju. Rezultat toga je loša slika, loš glas i predrasude o našoj zemlji”, konstatovao je Jeremić.

On je naveo da su najefikasniji način borbe protiv toga energija, istrajnost, osmijeh i dobra volja.

“Mislim da niko na svetu ne može da kaže da vi niste apsolutni šampioni u svim tim kategorijama. Velika je čast biti ambasador svoje zemlje, ali isto tako svakoj zemlji bi bila velika čast da joj vi budete ambasadori”, rekao je Jeremić.

“Serbia Open” 2011. biće zvanično otvoren večeras u 19.30 poslije čega će na teren izaći prvi srpski predstavnik Janko Tipsarević, koji će odmjeriti snage sa Japancem Keijom Nišikorijem. Preostali domaći teniseri u singlu igraće narednih dana.