Izdvojeno Košarka Sport

Srbiji naslov prvaka Ex-Yu kupa, Teletović u najboljoj petorci

Košarkaši Srbije pojednici su Ex-Yu kupa, košarkaškog turnira reprezentacija bivše Jugoslavije završenog u Ljubljani. U finalu su košarkaši Dušana Ivkovića pobijedili Hrvatsku 80-71 (38-39).
Hrvati su izgubili dobivenu utakmicu jer su šest minuta i 54 sekunde prije kraja utakmice imali prednost 67-57. Nakon tada pozvane Ivkovićeve minute odmora hrvatska je igra stala, Ante Tomić, dominantan pod koševima s 14 skokova, zaradio je petu ličnu grešku i u negativnoj je četiriipominutnoj seriji Hrvatska primila 13 vezanih koševa za 70-67 preokret Srbije. Stigli su do kraja utakmice hrvatski reprezentativci samo ubaciti dva koša, tako da su posljednjih nepunih sedam minuta izgubili omjerom 23-4.Srbijanski razigravač Miloš Teodosić odigrao je završnicu maestralno, premda je prvi koš iz igre pogodio iz devetog pokušaja ubacivši tricu za 78-71 52 sekunde prije kraja utakmice. Totalno je razigraoekipu podijelivši nekoliko fantastičnih asistencija i sasvim zasjenio Dontayea Drapera. Hrvatski Amerikanac nije to mogao podnijeti pa je u posljednjem napadu, 16.50 sekundi prije kraja, ružno faulirao srbijanskog reprezentativca Stefana Markovića razbivši mu pritom arkadu. Suci, valjda zbog same završnice dvoboja, nisu sankcionirali prekršaj nesportskom ličnom greškom.

U redovima ekipe Jospia Vrankovića, koji na koncu ipak može biti zadovoljan onime što su njegovi igrači pokazali na turniru, najbolji je u finalnom srazu bio Bojan Bogdanović sa 17 koševa.

Kod pobjedničke ekipe s 18 koševa i sedam skokova najbolji je bio kapiten Nenad Krstić,a proglašen je i najkorisnijim igračem Ex-Yu kupa.

Naša reprezentacijna osvojila je četvrto mjesto, nakon što je u “malom finalu” poražena od domaćina turnira Slovenije sa 59:52.

U susretu za peto mjesto Crna Gora pobijedila je Makedoniju sa 67:57.

U najboljoj petorci je i bh. reprezentativac Mirza Teletović.

 

 

Totalsport/Fena/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • jos su mogli napisati koji igraci su to izabrani u I petorku…ili su to ovi koji su pod ‘bold’, osim, naravno, trenera…,