Izdvojeno Nogomet Sport

Šta sprema Osim? Savić na klupu, Višća i Stančeski starteri

Ekipa Željezničara doputovala je u Tel Aviv gdje će sutra od 19.30 sati protiv Maccabija juriti dva gola zaostatka iz prvog meča trećeg pretkola UEFA Liga Evrope.

Nakon što je Željo prije šest dana na Koševu poražen rezultatom 0:2, ekipi koju s klupe vodi Amar Osim rijetki daju šanse za prolaz u play-off najmasovnijeg evropskog takmičenja.

I menadžer Plavih ustvrdio je da će odlazak u Izrael predstavljati izlet. Međutim, određene promjene u sastavu, te činjenica da će Maccabi biti oslabljen daju nadu da bi naš osvajač Kupa mogao napraviti čudo.

Osim je pripremio nekoliko izmjena u sastavu. Sulejmana Smajića, povremenog reprezentativca, zamijenit će drugi reprezentativac iz Želje, Edin Višća.

I drugo promjena odnosi se na vezni red. Umjesto Srđana Savića zaigrat će Perica Stančeski. Mada nije isključeno da na teren zajedno istrče Stančeski i Nermin Jamak. U pojedinim varijantama na klupi bi mogao ostati Višća, a tada bi uz lijevu aut liniju zaigrao Zajko Zeba, a Jamak bi tada igrao iza najisturenijeg Adilovića. Pomenute izmjene u sastavu govore da će Željo u Tel Avivu igrati ofanzivnije i da će pokušati nadoknaditi rezultatski zaostatak iz prvog meča.

Plavi će večeras trenirati na stadionu Bloomfield u Tel Avivu, a nakaon ovog treninga bit će jasnije mnoge stvari.

 

SCsport/Informer.ba