Nogomet Sport

Stanje Muambe stabilno, ali i dalje kritično

Zdravstveno stanje fudbalera Boltona Fabrice Muambe, dva dana dana nakon što je kolabirao na meču FA kupa protiv Totenhema je stabilno, ali i dalje kritično, saopšteno je danas iz bolnice.

“Stanje Fabricea Muambe je stabilno, ali i dalje je na odijeljenu intezivne njege u londonskoj Čest bolnici. Porodica je zahvalna medijma zbog poštovanja privatnosti u ovako teškom trenutku”, kaže se u zajedničkom saopštenju Boltona i londonske bolnice.

Predsjednik Boltona Phil Garside i menadžer Owen Coyle posjetili su ga jutros u bolnici, a njegova vjerenica Shauna Magunda, sa kojom ima sina Joshua, putem “Twittera” zahvalila se svima na podršci.

“Tamo gdje je život postoji nada. Molite se za Fabricea, on tu podršku osjeća i sigurno mu pomaže”, napisala je ona.

Ostrvski mediji prenose da je srce 23. godišnjeg fudbalera u 41. minutu meča protiv Totenhema, kada je samo pao na travu prestalo da kuca i da je preživio samo zahvaljujući brzoj reakciji ljekara i aparatima.

Molitve i riječi podrške za zdravlje mladog fudbalera Boltona stižu sa svih strana. Na utakmici protiv Malage fudbaler Reala Sergio Ramos nosio je na dresu natpis “Ozdravi brzo Muamba”, dok je Gary Cahill iz Čelsija pogodak protiv Lestera posvetio nekadašnjem saigraču, koji se bori za život.

Muamba je prošao omladinsku školu Arsenala, a u Bolton stigao 2008. godine iz Birminghama. Rođen je 1988. godine u Kinšasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, ali su njegovi rodtelji kada je on imao pet godina emigrirali u Veliku Britaniju. Muamba je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske, za omladinsku je zabilježio 33 nastupa, dok je u dresu Boltona odigrao 130 utakmica i postigao tri gola.

 

Agencije/Informer.ba