Izdvojeno Nogomet Sport

Suarez: Dalglish nam je ulio samopouzdanje

Otkako  je Kenny Dalglish preuzeo klupu Liverpoola, nogometaši s Anfield Roada kao da su se preporodili u igračkome smislu.

Početkom januara kada je Roy Hodgson otpušten s pozicije menadžera “Redsa”, Liverpool se nalazio na 10. mjestu, te je u 20 odigranih utakmica sakupio samo 25 bodova uz negativnu gol razliku 23-25. U narednih 16 utakmica otkako je Dalglish na klupi, Liverpool je upisao 33 boda. Niko osim Manchester Uniteda i Chelseaja nije sakupio više bodova od njih u tih 16 odigranih kola.

Imali smo odlično razdoblje posljednjih nekoliko mjeseci. Kenny nam je ulio prijeko potrebno samopouzdanje, jer je on jednostavno takav menadžer. Svi volimo raditi s njim i nadam se da ćemo nastaviti raditi ovako dobro i ubuduće“, rekao je urugvajski napadač Luis Suarez. Dalglish je vodio “Redse” od 1985. do 1991. i u tom razdoblju donio Liverpoolu tri naslova prvaka Engleske. Menadžer nogometaša s Anfiled Roada priznaje da je pomalo iznenađen situacijom u kojoj su se našli jer imaju priliku osigurati mjesto u Europi dogodine.

Mislim da nitko nije očekivao u januaru da ćemo napraviti ovakvu seriju dobrih rezultata i dobiti priliku boriti se za mjesto u Europi. Međutim, ne smijemo se zanositi i moramo samo nastaviti naporno raditi kao i dosad“, veli Dalglish. Liverpool u sklopu 37. kola Premiershipa dočekuje Tottenham, direktnog konkurenta za to peto mjesto koje vodi direktno u Europa ligu. Ukoliko pobjede, osigurat će kartu za Europu.

Dalglish: Liverpool neće potpisivati pohlepne igrače na ljeto

Ne želim ovdje stalno stajati i govoriti koliko smo potrošili ili hoćemo li dovesti ovog ili onog igrača. Igračima koji su ovdje želim odati maksimalno priznanje za napore koje su pokazali ove sezone, iako je neminovno da će neki otići, a neki doći”  rekao je Dalglish za Mirror.

U januaru je po dolasku Dalglisha na klupu prodan Fernando Torres za 50 milijuna funti (Chelseaju), a za dobiveni novac dovedeni su Andy Carroll i Luis Suarez. Na kraju se transfer pokazao kao pogodak. O potencijalnim novim pojačanjima, Škot dodaje:

Vlasnici su pokazali veliku pdršku i oni žele da klub bude uspješan. Ako nećemo imati igrače koji će zadovoljavati naše ambicije, onda ćemo ih potražiti drugdje, ali istovremeno, ako je neko prepohlepan, taj sigurno neće doći ovdje,” piše index.

 

Informer.ba