Izdvojeno Nogomet Sport

Sukob Josea Mourinha i igrača

U Real Madridu neće po lijepom pamtiti ove sedmicu. Poraženi su u srijedu na Santiago Bernabeuu 2-1 od Barcelone u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja, nakon čega su uslijedile medijske kritike Pepeovog gaženja Messija kao i trenerove taktike.

Prema napisima Marce nova u nizu negativnih epizoda dogodila se u petak na treningu Reala kada je došlo do sukoba između Mourinha i Sergija Ramosa. Navodno je kontroverzni portugalski trener optužio igrače za izdaju zbog njihovih izjava za medije.

“Vi momci ste me ubili u mixed-zoni“,rekao je Mourinho.

“Ne šefe. Samo ste pročitali ono što je objavljeno u novinama, a ne sve ono što smo rekli” odgovorio je Ramos.

“Naravno, jer ste vi Španci svjetski prvaci, imate prijatelje u novinama koji vas štite, kao i golman”, završio je Mourinho.

Bila je to jasna aluzija na golmana Ikera Casillasa koji je u tom trenutku stajao nekih 30-ak metara dalje, te je načuo razgovor.

“Šefe, ovdje kažemo stvari jedni drugima u lice”, kazao je Casillas.Mourinho se tada navodno okrenuo prema Ramosu i upitao ga:

“Gdje si bio kod prvog gola, Sergio?”, upitao je Mourinho.

“Čuvao sam Gerarda Piquea”, odgovorio je Ramos.

Na to je Portugalac kontrirao: “E pa trebao si čuvati Puyola”.

Upravo Puyol je bio strijelac prvog Barceloninog gola kojeg je u trenutku izvođenja udarca iz ugla trebao čuvati Pepe, jer su on i Ramos zamijenili uloge kod prekida.

“On (Puyol) i Pique su privlačili odbrambene igrače i mi smo odlučili zamijeniti igrače koje markiramo”, rekao je Ramos.

“Šta je to sada? Sada se ponašate kao da ste vi treneri?”, uzrujao se Mourinho.

“Ne, ali ovisno o situaciji u utakmici ponekad je potrebno promijeniti igrača kojeg čuvate. Ti nikad nisi bio profesionalni igrač igrač pa ne znaš da je to ponekad nužno”, nije ostao dužan Ramos.

Marca također tvrdi da su Realovi igrači bili nezadovoljni još nakon Mourinhovog medijskog napada na igrače nakon božićne pauze kada je neke od njih optužio da su tokom praznika samo jeli i pili.

 

Totalsport/Informer.ba