Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić: Dovoljno smo zreli da na terenu pokažemo ko je bolji

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić kaže da bi bio zadovoljan bodom iz večerašnje utakmice u Minsku, naravno, uz uvjet da Bjelorusiju dobijemo na svome terenu.
Bjelorusija u večerašnjoj utakmici traži pobjedu s kojom bi ostala u igri za prva dva mjesta…

” Kada nam se desio remi s Albanijom, govorilo se kako je to izuzetno loše, možda baš zato što smo tamo otišli kao apsolutni favoriti, a slično je bilo i pred Rumuniju. Mislim da bismo u Minsku bodom trebali biti zadovoljniji mi nego domaćini, naravno, uz to da ih dobijemo na svom terenu. Bjelorusiji bi možda odgovaralo da se mi tretiramo kao favoriti, ali bez obzira na, realno, naš kvalitetniji igrački kadar, oni se bore za prvo mjesto. Dobili su Francuze u gostima, htjeli to ili ne, pritisak im je ogroman” – rekao je Sušić za Dnevni avaz.

Izvrsna forma Edina Džeke, kao i Miralema Pjanića te Harisa Medunjanina, oduzima selektoru pravo na previše zatvorenu igru.

Ma naša ekipa je takva da ne možemo igrati na “nulu” i da hoćemo. Naravno da ćemo pokušati dobiti, tako ćemo i igrati, ali bitno je da naši napadi budu organizirani i mudri. Srljati ne smijemo, jer nam se to može osvetiti. Bjelorusija je izuzetno ozbiljna ekipa. Da se u Minsku sastaju dvije ekipe, jedna sa svjetskim zvijezdama poput naših, a druga sa prilično anonimnom družinom, poput bjeloruske, krajnji ishod bilo bi lako pogoditi. Ipak, reprezentacije su neka druga priča”.

“Očekuje nas snažan kolektiv, izuzetno su napredovali posljednjih godina. Igraju kod kuće, pred svojim navijačima, uz ogroman motiv sigurno osjete koliko su blizu ostvarenja sna. Mislim da smo ipak dovoljno zreli i kvalitetni da na terenu pokažemo ko je bolji” – dodao je Sušić u razgovoru za Dnevni avaz.

Papac spreman za nastup

Saša Papac nije potpuno spreman, ali želi igrati. Selektor ga je planirao na poziciju lijevog beka.

” Nadam se da ću zaigrati. Imamo ekipu jaču nego ikada, sa 22 igrača koja potpuno ravnopravno konkuriraju za sastav” – rekao je Papac, za Dnevni avaz.

 

Informer.ba