Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

Sušić: Glup sam bio što sam vjerovao pojedinim igračima

Safet Sušić se veoma razočaran pojavio na pres konferenciji nakon poraza BiH u Bukureštu. Priznao je da je napravio veliku grešku kada promijenio sastav koji je pobijedio Rumuniju na Bilinom polju.

Glup sam bio što sam vjerovao pojedinim igračima, što sam promijenio ekipu koja je pobijedila na Bilinom polju. Vedad Ibišević me nikada nije iznevjerio, no dosta pojedinaca večeras jeste“, kazao je Sušić, prenosi SCsport.

Na pitanje da kaže u koga se razočarao, Sušić je odbio govoriti o konkretnim imenima…

Ima ih puno, ne bih sada o imenima, sve što sam rekao vama i njima ću reći u hotelu, čak ću biti i puno oštriji“, govorio je Pape dok je iznervirano udarao šakom od sto.

Sušić je svjestan da smo ovim porazom napravili veliku korak unazad, kada je Euro 2012 u pitanju.

Definitivno smo izgubili sve šane za prvo mjesto. Sada moramo držati trku za drugo mjesto. Ono što je također loše, jeste da smo Rumune vratili u igru i sada ne mogu obećati da ćemo dobiti Albaniju. Poslije ovakve sramotne predstave ne bih mogao obećati ni pobjedu protiv Lukesmburga. Jednostavno, ne znam kako da odredim sastav za Albaniju, možda da stavim 20 kuglica pa da izvlačim, ne znam...“, govorio je Pape.

Pojedinci su umislili da su igrači, ali nisu ni „i“ od igrača… Vjerovatno nisu svjesni koliko ne znaju. Ovo govorim jer me nije strah hoću li sutra biti selektor ili ne. Mjesecima smo ovo gradili, a sve se raspalo u 90 minuta. Sramota i katastrofa“, završio je Sušić.

 

 

SCsport/Informer.ba