Nogomet Sport

Sušić: Hasagić i Begović su dva vrhunska golmana, možda dobiju po jednu utakmicu

Selektor Zmajeva Safet Sušić za kvalifikacione mečeve sa Luksemburgom i Francuskom ponovo će na raspolaganju imati oba golmana, Kenana Hasagića i Asmira Begovića, a još nije odlučio koji će od njih dvojice dobiti prednost.

»Imam vremena, ne želim žuriti. Na raspolaganju su mi dva vrhunska golmana i možda obojica dobiju po jednu utakmicu. Ne želim izgubiti ni jednog od njih», zaključio je popularni Pape, osvrnuvši se na dvomeč.

»U ovom trenutku najviše bih volio da ne pričam utakmici protiv Francuske. Kada sam preuzeo reprezentaciju BiH rekao sam da nam je cilj da budemo među prve dvije ekipe u grupi. Sa pobjedom protiv Luksemburga to ćemo i ostvariti. Stoga protiv Luksemburžana neću kalkulisati i eksperimentisati, na teren ću izvesti najjaču ekipu, a kombinovati mogu samo protiv Francuza. Oni su realno i dalje prvi favoriti. Protiv nas će im biti dovoljan i bod i bilo bi smiješno pričati da idemo u Pariz da ih pobijedimo. Važnija nam je utakmica protiv Luksemburga u koju ćemo ući maksimalno ozbiljno i vjerujem da ćemo ostvariti trijumf, iako nam neće biti lako. Sjećam se da smo u moje vrijeme igrali protiv njih i da su nas namučili. Istina, dobili smo 5:0, ali je na poluvremenu bilo 0:0», dodao je selektor, prenosi SCsport

 

Informer.ba