Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić o Misimoviću i Francuskoj: S kojim pravom mi govorimo o pobjedi u Parizu?

Od utakmice s Bjelorusijom prošla je sedmica. Pobijedili smo, a glave su se malo ohladile. Čarke između selektora Safeta Sušića i strijelca gola koji nam je u 87. minuti trasirao put za baraž prijetile su da izazovu razdor u timu, ali, srećom, nisu.

Sušić nakon utakmice nije napravio nijedan neodmjeren gest, već je diplomatski prešao preko Misimovićevih gestova i izjava, dok je i Zvjezdan primirio loptu, pa se može pretpostaviti da među njima neće biti eskalacije problema.

Pjanić dobar

Sušić je poslije utakmice izjavio da će i dalje računati na Misimovića, a jučer je to i potvrdio. Selektor kaže da je zna šta je za naš list rekao Zvjezdan, ali da ga više zanima nešto drugo.

Vidio da je kazao da mu je žao, ali isto tako sam vidio i da je 90 minuta bio na klupi, a to me puno više interesira. Da mi je u svlačionici rekao nešto čime bi me uvrijedio, to bi bilo nešto potpuno drugačije, vjerovatno među nama više ne bi moglo biti nikakve saradnje, ali to što je rekao i pokazao na udaljenosti od 60 metara od klupe nebitno je. Mogao je te psovke uputiti bilo kome. Mene najviše zanima koliko igra u Rusiji, on, nažalost, ponovo ne igra” – kaže Sušić, ali i dodaje da će ga zvati na pripreme za Luksemburg i Francusku.

Dok je nezadovoljan što ne igra ni Senijad Ibričić, Pape je izrazio uvjerenje da će Miralem Pjanić imati priliku pokazati se u Romi.

Igrao je dobro, ali klub mu je izgubio. On je veliko pojačanje za Romu i oni ga neće tako lako baciti na klupu. Pjanić je uporan i ambiciozan, može igrati u svakoj ekipi” – kaže Sušić.

Igrali 15 minuta

Do utakmica s Luksemburgom i Francuskom ostalo je manje od mjesec (7. i 11. oktobar). Pape kaže da misli samo o Luksemburgu.

Francuska me trenutno uopće ne zanima i ne volim čak i kada se piše o toj nekoj našoj pobjedi u Parizu. Oni nisu izgubili mjesecima i sada mi treba da im odemo i govorimo da ih trebamo pobijediti. S kojim pravom? Naravno, nisam mišljenja da je nemoguće, ali je pomalo glupo naširoko pričati o tome. Treba prvo dobiti Luksemburg. Oni su jedina ekipa u grupi koja ima više bodova nego što je planirala, a vidim da su namučili svakoga. Mi smo s njima igrali 15 minuta, a onda smo 75 bili ravnopravni. Lako sigurno neće biti” – kaže Sušić.

Da mi kažu da biram za baraž, ne bih znao koga bih

Ako dobijemo Luksemburg, idemo u baraž. Najmanje. A tamo nas može čekati veliki broj ekipa. Prema sadašnjoj situaciji, vjerovatno nećemo biti nosioci i ponovo će nas, kao i u slučaju Portugala, zapasti neka jača selekcija, osim ako u posljednje dvije utakmice ne osvojimo još bodova i zabilježimo skok na FIFA-inoj rang-listi. Prenosi Dnevni avaz.

O baražu još ne mogu pričati. Da me neko pita koga bih od svih reprezentacija koje možemo dobiti, ne bih mu znao reći. Sve te ekipe su dobre, nema nijedna za koju se može reći da ćemo je sigurno pobijediti” – kaže Pape.

Više džentlmenskog ponašanja

Govoreći o Misimoviću, Sušić je rekao da bi od naših fudbalera volio vidjeti malo više džentlmenskog ponašanja.

Bilo bi lijepo da, kada ne igraju, priđu fudbalerima koji su u timu i potapšu ih po leđima. Trebali bi im dati podršku u nastojanju da dođemo do rezultata, a ne biti kivan na nekoga što ne igraju” – kaže Sušić.

 

Informer.ba