Nogomet Sport

Sušić: Ne razmišljam o porazu, ugovor ću odraditi do kraja

Selektor Safet Sušić potvrdio je da će večerašnji, posljednji treningu uoči revanša baraža protiv Portugala odraditi svi igrači, uključujući i Sašu Papca i Miralema Pjanića.

“Svi su u kombinacijama za trening i utakmicu izuzev suspendovanog Sejada Salihovića“, rekao je Sušić, usporedivši utakmice protiv Francuske u Parizu i sutrašnjeg meča sa Portugalom na Lužu.

“U Parizu smo pokazali da možemo igrati protiv vrhunskih igrača. Za nas je isto hendikep bio teren u Zenici. Ja sam bio prvi koji sam se žalio… Vidjet će Portugalci sutra koliko nam je važan dobar teren“, kazao je selektor BiH, prenosi SCsport.
Kakvu utakmicu sutra priželjkuje popularni Pape, obzirom da u Zenici nije bilo golova?

“Bit će opet utakmica sa puno golova“, našalio se Portugal, dodavši:

“Neshvatljivo mi je još uvijek da je u Zenici završilo 0:0. Dvije ekipe koje imaju u napadu vrhunske igrače, a da nisu dali gol… Sutra neće biti 0:0. Ovdje je bolji teren“, naglasio je Sušić.

Selektor još uvijek razmišlja o sastavu koji će suprostaviti Portugalcima.

“Razmišljam od trenutka kada je završena utakmica u Zenici. Sutra popodne će se znati ekipa. Ne želim žuriti. Ne želim da naš sastav izađe u njihovim novinama. Neću ni ja njihov znati, ne moraju ni oni naš znati“, kazao je Sušić.

Na pitanje novinara da li će mu ovo biti zadnja utakmica na klupi BiH ukoliko ispadnemo od Portugala, odgvorio je:

“Ne želim govoriti, jer vjerujem da ćemo proći sutra. Šta god bude idem do kraja ugovora. Ne pomišljam na to da ćemo izgubiti sutra. Portugal respektujemo, ali moji igrači su strahovito motivisani i ubjeđen sam da će dati sve od sebe“, kazao je Sušić, dodavši:

“Igrači su motivisani kao nikada do sada. Nekima će ovo biti zadnja šansa. Neki možda razmišljaju i da odustanu. Sve su to razlozi da daju sve od sebe i da će dati sve od sebe da se kvalifikuju na EP“.

 

Informer.ba