Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić objavio spisak igrača, pozvani Alispahić i Šehić

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH, saopštio je imena igrača na koje će računati u prijateljskoj utakmici protiv Brazila, 28. februara u Švicarskoj. Na spisku su: Begović, Šehić, Mujdža, Papac, Spahić, Salihović, Pandža, Rahimić, Medunjanin, Džeko, Ibišević, Pjanić, Lulić, Jahić, Zahirović, Ibričić, Misimović, Maletić, Alispahić, piše SCsport

Selektor je istakao kako je u ovom trenutku odabrao najbolje sa čime BiH raspolaže.

“Na spisku se nalaze Cesar, Ronaldinho”, našalio se na početku Sušić, te onda kazao:

“Ne želimo se obrukati jer igramo protiv Brazila. Stoga sam odlučio da zovnem najjače snage jer ne želim ništa eksperimentisati”, istakao je Sušić, dodavši da će se Brazilu suprotstaviti sa dva napadača:

“Već sada tražimo ekipu za kvalifikacije za SP 2014. Naravno da je teško obećati dobar rezultat, ali je sigurno da bi nam poraslo samopouzdanje ukoliko bi ostali neporaženi. Vjerovatno ću igrati sa dva napadača, baš kao i u većini utakmica kvalifikacija”.

Na pitanje zbog čega nije bilo novih imena na spisku, popularni Pape je naglasio:

“Pratio sam sve igrače i razmišljao o članovima U 21 selekcije, Stefanoviću i Višći. No, u razgovoru sa Vladom Jagodićem, selektorom mlade reprezentancije, shvatio sam kako su mu oni potrebniji da bi protiv Srbije imao najjači tim na raspolaganju”. Pozvao sam Mujdžu, bez kojeg ne mogu zamisliti tim. Neka dođe, pa ćemo vidjeti da li može igrati. Alispahića pratim neko vrijeme i vidjećemo hoći li nam biti od koristi u narednom periodu. Šehić se ustalio na golu i dobio je prednost u odnosu na Hasagića, koji ne trenira niti brani i Avdukića koji odlazi u Iran”, kaže Pape..

 

Informer.ba