Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić ostao i bez povratnika Papca

Selektor Safet Sušić uoči ove utakmice suočio se s problemima zbog povreda nekoliko igrača. Nakon Ibiševića, Alispahića i Pjanića, selektor je ostao i bez Saše Papca. Naime, povratnik u bh. reprezentaciju u Sarajevo je došao s upalom pluća i neće igrati u sutrašnjem meču.

Nije sjajna situacija. Nakon Ibiševića i Alispahića, onda i Pjanića, neću moći da računam ni na Sašu Papca. Dobio sam informaciju da ima upalu pluća. Saša će ostati tu s nama, bit će sutra na klupi pored mene, ali nemam pravo da rizikujem. Vjerovatno je razočaran, ali ubjeđen sam da ćemo moći na njega računati protiv Bjelorusije”, kazao je Sušić.

Dodao je da nije previše zabrinut zbog velikog broja otkaza i da vjeruje da za sutrašnju utakmicu može da sastavi dobru ekipu.

Istina, neću imati mnogo igrača na klupi, ali možda je to i bolje jer će svi dobiti priliku da igraju“, kazao je Sušić.

Kada je u pitanju nastup Lulića i Medunjanina koji su se žalili na povrede, selektor Sušić je optimist.

Lulić će igrati, ima malih problema s povredom koju ‘vuče’ dužu vrijeme, ali ljekar me ubijedio da neće biti problema. Isto je i s Medunjaninom. Dobio sam uvjerenje ljekara da će biti spreman“, kazao je Sušić.

Medunjanin je potvrdio da se osjeća dobro nakon povrede, ali da i dalje osjeća bol.

Vidjet ću danas na treningu da li ću moći da igram. I dalje osjećam bol, ali volio bih da zaigram. Znat ću sve nakon treninga“, kazao je Medunjanin.

Kapiten reprezentacije Emir Spahić kazao je da susret sa Grčkom predstavlja dobru provjeru uoči nastavka kvalifikacija.

Bit će dobra provjera pred dvije za nas možda i najvažnije utakmice u kvalifikacijama. Grci imaju kvalitetnu ekipu, disciplinovanu u odbrani. Nemamo pozitivna iskustva sa njima, ali sutra je možda prilika da to popravimo“, kazao je Spahić.

Susret BiH – Grčka na rasporedu je u srijedu u 21 sat na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

 

Fena/Informer.ba