Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić otkrio adute: Begović brani, Džeko kapiten

Asmir Begović stajat će na golu BiH protiv Bjelorusije u uzvratnom duelu kvalifikacija za Euro 2012 godine u Ukrajini i Poljskoj. Potvrdio je to selektor Safet Sušić na današnjoj presici uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju.

„Nemam šta da krijem, zna se da će braniti Begović, rekao sam to i njemu i Hasagiću, i tu dilemu smo riješili“, kazao je Sušić.

Što se tiče kapitena, odlučeno je da Emira Spahića u toj ulozi u sutrašnjem meču zamijeni Edino Džeko.

„Džeko će biti sutra kapiten, a za ubuduće ćemo vidjeti hoće li htjeti vratiti Spahiću traku“, našalio se Sušić.

Pape još uvijek ima jednu dilemu, kada je u pitanju sastav koji će od prve minute istrčati na Bilino polje…

„Znam deset igrača koji će istračati od prve minute, a o imenu 11. odlučit ću pred početak utakmice, ne želim žuriti jer ima još dosta vremana do utkmice. Sigurno je da se vraća Mujdža, kako smo i predviđali, dok još razmišjam kako posložiti zadnju liniju. Mravac i Pandža sigurno neće igrati zajedno u tandemu, nikada ranije nisu, i ne smijemo rizikovati. Da je Papac stoposto spreman on bi bio drugi stoper. Postoji kombinacija da Spahića zamijeni Rahimić, ali vidjet ćemo“, kaže Sušić.

Sušić je i dalje pri stavu da će meč u Zenici biti teška ako ne i teža utakmica od one u Minsku.

„Znamo da neće biti lagana, jer puno nam znači taj meč. Bit ćemo oslabljeni, dok će Bjelorusi biti kompletni. Imaju motiv isto kao i mi, no nakon svega iz Minska, ne bi trbalo da upropastimo tri velika boda“, kazao je selektor BiH, prenosi SCsport

 

 

Informer.ba