Nogomet Sport

Sušić: Protiv Luksemburga ćemo voditi već na poluvremenu

Reprezentacija BiH je večeras u Hrasnici odradila svoj prvi trening u sklopu priprema za susrete sa Luksemburgom i Francuskom u okviru Kvalifikacija za Euro 2012.

Dolaskom Asmira Begovića i Harisa Mednjanina kompletiran je Sušićev sastav na koji računa za pomenuti dvomeč. Na samom početku treninga, dok su se ostali zagrijavali, individulano su oko travnjaka trčali Adnan Zahirović i Kenan Hasagić, koji su se požalili na ozljede.

Selektor Sušić je izbjegavao govoriti o duelu s Francuzima, a svoj govor bazirao je na meču sa Luksemburgom koji je, po onome što je Sušić rekao, njemu mnogo važniji od utakmice u Parizu.

Vjerovatno smo već govorili i vjerovatno vas više interesuje utakmica sa Francuzima. Desilo mi se nekoliko puta tokom karijere da sam gubio susrete u kojima sam unaprijed upisao bodove imat ćemo problema sa Luksemburgom i to je sigurno, jer će oni igrati sa devet igrača pozadi i jednim u vrhu napada. Oni su do sada napravili dva podviga, a ovoga puta potrudit će se za senzaciju, koju mi ne smijemo dozvoliti“, kazao je Sušić i dodao:

Bilo ko da bude igrao ili sastavljao tim, taj tim će, ubijeđen sam, već na poluvremenu imati pozitivan rezultat“.

Upitan da kaže ko će stajati na golu, Hasagić ili Begović, ili će im ponovo podijeliti ravnopravno minutažu, Sušić je kazao:

Hasagić nije branio u posljednjoj utakmici svoga tima i ukoliko sanira povredu možda će braniti, a možda će i Begović“, kazao je Sušić.

Iako su Francuzi u proteklih nekoliko dana zbog povreda ostali bez nekoliko veoma bitnih igrača, Sušić ne smatra da su bitno oslabljeni.

Oni imaju veliki fond igrača, ali bi bilo dobro kada Ribery ne bi igrao protiv nas. Za sve ostale oni imaju adekvatne zamjene. Oni su u stanju sastaviti tri kvalitetne ekipe, od kojih bi dvije bile prvoplasirane u našoj grupi“.

 

SCsport/Informer.ba