Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić: Ronaldo je možda malo i dosadio ljudima

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safaet Sušić ne odbacuje mogućnost da u prvoj utakmici baraža za Euro 2012 na Portugalce krenemo ofanzivno, sa dva napadača.

“Sigurno je i to jedna od opcija, ali vidjet ćemo”, kazao je Sušić u intervjuu za Dnevni Avaz nakon što je Vedad Ibišević prošle subote zabio nakon dugo vremena za svoj Hoffenheim.

Sušić traži rješenja i za zadnju liniju, o tome ko će zamijeniti suspendovane Sašu Papca i Borisa Pandžu, te povrijeđenog Mensura Mujdžu…

“O zadnjoj liniji razmišljam svakog dana, pravim ekipu u glavi i na papiru. Pratim nekoliko igrača. Jahić igra, ali ne onoliko koliko bi trebao. Pratim i Ognjena Vranješa, ali je ovog vikenda cijelu utakmicu presjedio na klupi. Nažalost, nemamo veliki izbor igrača, ali ću pokušati nešto smisliti”, kazao je Sušić, koji će krajem ove sedmice poslati pozive igračima.

Na konstataciju da je Portugalcima «prednost» što u duelu protiv BiH imaju igrača bez kojege je «nezamislivo Evropsko prvenstvo», trenutno najskupljeg fudbalera na svijetu (Ronalda) Suši je kazao:

“Ronaldo? Pa, možda je više i dosadio ljudima. Zašto ljudi ne bi vidjeli neka nova imena na Euru, poput Edina Džeke? Te priče o parama i velikim kompanijama nemaju veze. Ako mi budemo igrali dobro, ne vjerujem da nas može zadesiti neka nepravda. Oči cijelog svijeta bit će uperene u ove utakmice“, kaže Sušić.

 

Informer.ba