Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić stiže u Sarajevo – da li je 29. decembar ponovo ključni datum?

Prije nešto manje od dvije godine, u vrijeme kada su svi isčekivali novogodišnju noć, dva dana prije nego što je sat otkucao posljednju sekundu 2009. godine, Safet Sušić imenovan je za selektora fudbalske A reprezentacije BiH.

Popularni Pape na ovoj funkciji zamijenio je Miroslava Ćiru Blaževića, a u utrci za šefa struke pobijedio je Sergeja Barbareza.

Dvije godine i 356 dana kasnije neizvjesno je da li će Pape ostati selektor BiH i voditi Džeku Spahića, Pjanića… u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. U međuvremenu, Pape nije uspio odvesti Zmajeve na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu. Zapeli smo na posljednjoj prepreci, u baražu, i to opet protiv Portugala.

Eliminacija od Ronalda i društva nije neuspjeh i zbog toga svi su mišljenja da bi Sušić trebao ostati na klupi našeg državnog tima. A, njegova budućnost na klupi mogla bi biti poznata do kraja sedmice.

Naime, Sušić je proteklih mjesec dana boravio u Francuskoj, gdje je, kako kaže završavao privatne obaveze, a ovih dana dolazi u Sarajevo. O želji da nastavi raditi u državnom timu još uvijek se nije izjasnio, ali je najavljeno da će održati sastanke sa čelnicima N/FS BiH kako bi svi dobiloi konačan odgovor. Razgovori bi mogli uslijediti već tokom ove sedmice, a možda 29. decembar poniovo bude datum od kojeg ćemo računati novi mandat selektora Safeta Sušić. To bar očekuje većina sportske javnosti u našoj zemlji…

 

SCsport/Informer.ba