Izdvojeno Nogomet Sport

Sušić: Treba odigrati odvažno pa šta bude

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u miru dočekuje sutrašnju revanš utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Portugala. Selektor je za sada miran i staložen…

„Bit će nervoze, još je rano. Za sada nema razloga da bude“, kazao je raspoloženi Sušić.

Sušić još uvijek razmišlja o ekipi koju će sutra suprostaviti Portugalcima.

“Otprilike, ekipu imam ekipu u glavi, ali o tome ćemo poslije. U Zenici smo u zadnjem trenutku mijenjali ekipu, pozicije igrača… Sada kada bi vi pravili ekipu pogodili bi deset igrača“, kazao je Sušić, dodavši:

“Moramo dobiti bitku na sredini terena. U veznom redu moramo parirati Portugalcima. Hitriji su od naših igrača i tu su superiorniji od nas. U svim ostalim segmentima možemo im parirarti. Moramo igrati što jednostavnije, što brže. Ne smijemo zadržavati loptu, moramo se brzo riješavati, a imat ćemo takav teren za igru“.

Sušić smatra da Portugal neće mijenjati sastav u odnosu na meč u Zenici.

“Njihov seletkor rijetko mijenja ekipu. Ne vidim šta bi sad mogao promijeniti. Možda samo umjesto Postige zaigra Almeida. Međutim, više me strah naše ekipe nego Portugalaca. Bitan je zadnji trenutak i ono što im treba reći poslije zagrijevanja i prije nego što budu izlazili na teren“, kazao je Sušić, zaključivši:

“Treba izaći na teren, odigrati odvažno pa šta bude“.

 

SCsport/Informer.ba