Izdvojeno Sport Tenis

Švicarske novine kritikovale Novaka Đokovića i njegovu porodicu

Švicarski list “Basler Cajtung” objavio je tekst u kojem navodi “da u Srbiji vlada teniska i politička diktatura familije Đoković“.

U tekstu koji je potpisao autor Aleksandar Kun stoji da je “u Srbiji tenis usko povezan sa politikom“.

Novaku Đokoviću pomaže ministar inostranih poslova Vuk Jeremić koji je na čelu Udruženja teniskih profesionalaca. Povezivanje porodice Đoković sa ministrom, u poslovnom i političkom smislu, prevazilazi tenis. Jeremić će postati uskoro predsjednik Teniskog saveza Srbije umjesto nekada najboljeg tenisera Jugoslavije Slobodana Živojinovića, što će njemu i Đokovićima omogućiti još veći uticaj“, navodi se u komentaru “Basler Cajtunga”.

List dodaje i da je Novak Đoković svjesno dozvolio da bude iskorišćen u političke svrhe na mitingu “Kosovo je Srbija” 2008. godine, a na samom sajtu stoji i dio snimka iz njegovog gostovanja u emisiji Olivere Kovačević na RTS-u u kojoj je davao političke izjave.

Ovo nije prvi put da je jedan švajcarski list u negativnom kontekstu pomenuo najboljeg tenisera svijeta. Prije samo nekoliko dana “Sonestag Cajtung” objavio je karikaturu Noleta sa džakom para preko ramena.

 

Vestionline/Informer.ba