Sport Tenis

Tadić:”Ja bih odmah dao Đokoviću da bude predsjednik”

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je Novak Đoković primer za sve mlade ljude u Srbiji kako se može doći na svjetski vrh. “Ne znam kako mogu da zahvalim Novaku za sve ono što je učinio za Srbiju i naš narod. Ne može se opisati koliko njegov uspeh znači našoj zemlji” – izjavio je Tadić.

“Ovo je i primer koliko su mukotrpni rad i disciplina važni da bi se ostvario cilj“, dodao je Tadić i naglasio da je divno gledati TV snimak u kome dječak Đoković najavljuje njegov cilj da bude najbolji na svijetu i trenutke u kojima on ostvaruje svoje snove.

“Dugo smo patili i bili pod velikim pritiskom. Ovo su za naše ljude u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, ovde u Engleskoj i svuda u svijetu trenutci oporavljanja. Sjajno je za Srbiju o kojoj je dugo slika bila loše ispredana i čitava priča postavljena na lošim osnovama, Novak je učinio ogromnu stvar”, zaključio je Boris Tadić.

Tadić: “Zamalo da umrem”

Ovo je najveći uspeh našeg sporta ikada. Gledajući finalni meč, kao građanin Srbije zamalo da umrem“, istakao je predsednik Srbije.

 

Blic.rs/Informer.ba