Izdvojeno Košarka Sport

Teletović: Možemo se nositi sa svima!

Odlika velikih je da su najbolji onda kada to treba najviše. Upravo je to juče zorno demonstrirao Mirza Teletović, sjajni igrač Caje Laboral, čije su trojke bile ključne za rezultatski bijeg od Crne Gore (četiri trice u zadnjih deset minuta) i prvi trijumf na jednom Eurobasketu od 1997. godine (meč za plasman) ili 1993. ako se uzme u obzir nastup u prvom krugu.

Iako možda tako nije djelovalo, Teletović je susret sa Crnogorcima (94:86) okončao sa čak 23 poena, od čega pet trojki (5-12 ili 41,7 %). Lidera su pratli i ostali igrači. Iz dobre igre u odbrani “otvorilo se i u napadu”, pa je tako naša reprezentacija postigla čak 15 trica iz 33 pokušaja (Teletović 5, Gordić 3, Ikonić, Vasiljević i Domercant po 2 i Đedović 1), za velikih 94 koševa.

“Sretan sam što smo pokazali da protiv svih selekcija možemo igrati ravnopravno. Posebno mi je drago da sam odigrao najbolje kada je našem timu bilo najpotrebnije. Ovo je pobjeda kolektiva”, istakao je Teletović za www.scsport.ba.

U Grupi C danas je dan odmora. Sutra u 14.30 na rasporedu je susret sa Fincima u kojem nam “igra” samo pobjeda ako želimo u naredni krug. U preostala dva meča sastaju se Grčka – Makedonija i Hrvatska – Crna Gora.

 

Informer.ba