Izdvojeno Nogomet Sport

Tevez ne ide u Corinthians

Nakon silnog prepucavanja između Manchester Cityja i Corinthiansa oko cijene Argentinca Carlosa Teveza, brazilski je klub na službenim stranicama objavio da je eventualni transfer propao zbog nedostatka vremena.

Uprava Corinthiansa objavljuje nemogućnost dovođenja Carlosa Teveza u naše redove. Uprkos naporima koji smo uložili u realizaciju ovog transfera, on se neće dogoditi zbog premalo preostalog vremena prije kraja prijelaznog roka (20.jula)“, piše na klupskim stranicama.

Iako je za ovo ljeto priča oko povratka Teveza u klub s kojim je 2005. osvojio naslov prvaka Brazila završena, brazilski klub ne odbacuje mogućnost dovođenja Argentinca u bliskoj budućnosti.

Svjesni smo velike želje navijača da ponovo vide Teveza u dresu Corinthiansa i zbog njih ćemo ga pokušati dovesti u skorašnjoj budućnosti“ piše u nastavku priopćenja.

Realizacija transfera nije dovršena navodno zbog inzistiranja Manchester Cityja da 50 miliona eura bude isplaćeno u komadu na što Corinthians nije želio pristati. Prenosi Totalsport.

 

Informer.ba