Izdvojeno Nogomet Sport

Tevez: Nogomet se za mene dosta promijenio, odlazim iz Cityja

Napadač Manchester Cityja i argentinske nogometne reprezentacije Carlos Tevez (27) donio je, čini se, konačnu odluku o svojoj budućnosti.

Saga o potencijalnom Tevezovom transferu provlači se praktički veći dio sezone, ali njegova izjava ne ostavlja mjesta sumnji.

Želim napustiti Manchester City. Nogomet se za mene jako promijenio i ne znam hoću li čak izdržati do sljedećeg Svjetskog prvenstva. A to nema veze s tim hoću li biti izabran u sastav ili ne“, rekao je Tevez za argentinsku radio-stanicu Radio del Platu.

Ovdje su me tretirali jako dobro i zahvalan sam na tome. Ja sam također dao sve od sebe da bi ostvarili rezultate kakve jesmo. Ali treba mi promjena sredine“, dodao je hiroviti argentinski napadač i to samo par dana nakon što je menadžer “građana” Roberto Mancini izjavio da vjeruje u Argentinčev ostanak, prenosi index.

Tevez se tako odlučio na napuštanje Eastlandsa nakon sezone u kojoj su “građani” osvojili FA Cup i osigurali nastup u Ligi prvaka, a nagađa se da će njegova sljedeća destinacija biti španjolska Primera ili talijanska Serija A, iako mu je san vratiti se u argentinsku ligu.

Vratiti se u Boca Juniorse bilo bi prekrasno, ali to je vrlo teško. Razgovarao sam s njihovim veznjakom Romanom Riquelmeom, malo smo se šalili i dogovorili se da ću se jednog dana vratiti. Ali ako ćemo za ozbiljno, financijski problemi (više od 200.000 funti sedmičnih primanja, op.a.) jako bi otežali moj povratak“, zaključio je Tevez koji je ugovorno za City vezan do 2014. godine.

 

Informer.ba