Izdvojeno Nogomet Sport

Tevez se izvinio Manchester Cityju: Iskreno mi je žao

Argentinski nogometaš Manchester Cityja Carlos Tevez (28) izvinio se svom klubu i njegovim navijačima na vlastitom ponašanju u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Želim se iskreno i bezrezervno izviniti svima koje sam iznevjerio i svima koje sam svojim postupcima u posljednjih nekoliko mjeseci uvrijedio. Moja je želja koncentrirati se na igranje nogometa za Manchester City“, stoji u Tevezovoj izjavi koju su “građani” objavili na službenoj web-stranici kluba.

Sukob Teveza za Cityjem započeo je od 27. septembra i utakmice Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna na Allianz Areni kada je odbio poslušati menadžera Roberta Mancinija i otići na zagrijavanje.

Nakon toga je kontroverzni nogometaš kažnjen finansijski i suspendiran, da bi potom bez dozvole kluba u novembru “odletio” prema domovini. U odsustvu Teveza su klupski organi proglasili krivim za teško narušavanje disciplinskog kodeksa kluba i činilo se posve izvjesnim da će u januarskom prijelaznom roku promijeniti sredinu. Interes su pokazali Milan, Inter, PSG i Corinthians, ali City je odbio prodati Teveza ispod njegove vrijednosti koju su procijenili na 25 miliona eura.

Tako je Tevez ostao u Eastlandsu, a njegova žalba na klupsku kaznu “tešku” 1,2 miliona funti, odbijena je. Žalio se potom Argentinac na istu kaznu Premierligi, ali sada je istu žalbu povukao.

“Carlos se danas izvinio svima za svoje nedavno ponašanje. Također, vratio se u klub prošlog utorka nakon tromjesečnog odsustva bez dozvole, a povukao je svoju žalbu zbog velikog kršenja pravilnika ponašanja kluba koja se nadolezećih dana trebala naći na programu u Premierligi. Otad je započeo s programom treninga kako bi se vratio u optimalnu formu”, stoji još u saopćenju “građana”.

Najbolji Cityjev strijelac u posljednje dvije premierligaške sezone bit će nedostupan menadžeru Robertu Manciniju za sutrašnju (srijeda) uzvratnu utakmicu 1/16 finala Evropske lige protiv Porta budući nije registriran za takmičenje. Eventualnu priliku za nastup imat će u premierligaškim dvobojima, počevši protiv Blackburna 25. februara.

Posljednju je utakmicu za City odigrao 21. septembra protiv Birminghama u Carling Cupu.

Totalsport/Informer.ba