Izdvojeno Nogomet Sport

Totti bi mogao uništiti Pjanića i cijeli tim Rome!

Naš Miralem Pjanić je novi fudbaler italijanske Rome. Da, to i ptice na grani diljem Evrope znaju. Međutim, nakon reprezentativne pauze, naš as se najvjerovatnije neće vratiti u najzdraviju sredinu. Odnosi u Romi su poprilično zategnuti, pišu italijanski mediji. Čak iako se smatra da je Roma odlično trgovala ovog ljeta (Pjanić, Gago, Stekelnburg i ostali su novajlije u vučicinoj jazbini), ono što potresa rimski tim je relacija TottiLuis Enrique, te Daniele De Rossi čiji status još nije utvrđen. Sportski direktor Rome, Sabatini kaže da trenutna situacija sa Tottijem može uništiti tim.

Francesco mora shvatiti kako stvari funkcionišu. On će možda biti korisniji Romi ako igra 20 umjesto 30 utakmica. Mora se nastaviti smješiti i pomoći novim igračima da se prilagode klubu“, rekao je Sabatini.

Sabatini također uviđa da se pomenuti trougao mora riješiti čim prije, te da su situacije kakvu sada ima Roma ono što uništava timove. Totti nije zadovoljan svojim statusom, te je moguće da gubi kapitensku traku. De Rossi je potencijalni novi kapiten koji možda neće ostati u timu dok je trener Luis Enrique u središtu, kao dežurni krivac za to.

Nema nedodirljivih igrača u modernom fudbalu”, istakao je Sabatini i nastavio:

Totti će morati progutati ponos, i shvatiti da je on uvijek velika podrška timu”.

S druge strane, sportski direktor Rome očekuje da De Rossi obnovi ugovor sa Vučicom, ali je priznao da ga situacija zabrinjava. Završio je rekavši da će morati osmisliti neki ”inovativniji” ugovor, ukoliko žele zadržati budućeg kapitena – čiji bi odlazak bio ogroman gubitak.

Istina je da su i Totti i De Rossi najveće žive legende Rome, te da bi naš Pjanić ukoliko se stvari normalizuju, imao sjajnu potporu na sredini terena. Ipak, obojica su profesionalci – te se u taboru italijanskog tima očekuje okončanje razmirica.

Nadajmo se da Miralem neće ispaštati radi ovakve situacije, za koju se nadamo da je trenutna, i da će se po samom povratku u Rim čim prije uklopiti u tim. Za očekivati je da uz Gaga i De Rossija čini kreativni dio Romine igre, koja već sezonama traži put ka povratku u sami vrh italijanskog fudbala.

 

SCsport/Informer.ba