Izdvojeno Nogomet Sport

Transfer ljeta Cesc Fabregas, u redu stoje Barca, Real, Chelsea, Man City, Milan…

Tokom ljetnih dana vjerojatno će jedna od zvučnijih priča nogometnog prijelaznog roka biti ona vezana za 24-godišnjeg Cesca Fabregasa i u kojem će smjeru Španjolac krenuti napusti li redove Arsenala…

Samo u zadnjih nekoliko dana javno se oglasilo nekoliko klubova koji su silno zainteresirani za tog veznjaka, mada već duže vrijeme kruži priča da će iduće sezone Fabregas biti u “starom jatu”, odnosno, u Barceloni. Podsjetimo, Fabregas je ponikao u Barceloninoj školi, a prošlog se ljeta poželio vratiti u klub koji je napustio kao 16-godišnjak i preselio se u Arsenal. Fabregas bi ponovno volio zaigrati sa svojim prijateljima Leom Messijem i Gerardom Piqueom, s kojima je igrao zajedno u Barceloninoj akademiji.

Arsenal je prošlog ljeta odbio ponudu Barçe koja je tada iznosila 31 milion funti, ali se pretpostavilo da će ovog ljeta Arsenal popustiti. No, prije nekoliko dana se javio Real Madrid i javno ponudio 40 miliona funti za Cesca. Manchester City i Chelsea također kombinuju s ciframa, a po pisanju La Gazzette dello Sport sada se javio i Milan.

Iako talijanski prvak nema novaca “za bacanje” spremni su po pitanju španjolskog reprezentativca izdvojiti 40 miliona eura.

 

 

Informer.ba