Izdvojeno Nogomet Sport

Trapattoni ostaje na čelu reprezentacije Irske

Nogometni savez Irske saopćio je da je produžio ugovor sa selektorom nacionalnog tima Giovannijem Trapattonijem i njegovim pomoćnikom Marcom Tardellijem do 2014. godine.

“Sretni smo što smo dogovorili produženje ugovora sa Giovannijem Trapattonijem i njegovim saradnicima Marcom Tardellijem i Faustom Rossijem. Oni su uradili odličan posao s ekipom i odveli nas na veliko takmičenje prvi put nakon više od deset godina. Doveli su nas do 21. mjesta na rang listi i otkrili nekoliko novih igrača koji će predstavljati budućnost reprezentacije“, kazao je izvršni direktor irskog saveza John Delaney.

Trapattoni, koji je i ranije otkrio da je dogovor praktično postignut, također nije krio zadovoljstvo.

“Sretan sam što ću nastaviti posao s irskim savezom. Uvijek sam govorio da Marco i ja vjerujemo u ono što radimo s irskom reprezentacijom. Velika je čast i zadovoljstvo predstavljati irski tim i radujemo se nastavku rada na tom važnom zadatku”, kazao je italijanski stručnjak.

Sedamdesetdvogodišnji Trapattoni preuzeo je reprezentaciju Irske 2008. godine i odveo je na evropsko prvenstvo prvi put nakon 1988. godine.

 

Fena/Informer.ba