Izdvojeno Nogomet Sport

Turci nezadovoljni Hiddinkom: “Hiddink idi kući”

Selektor nogometne reprezentacije Turske, Holanđanin Guus Hiddink, izjavio je da računa na pobjedu Njemačke protiv Belgije u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2012. godine, što bi omogućilo njegovoj reprezentaciji da izbori dodatne kvalifikacije.
Belgija, koja ima bod više od Turske te se nalazi na drugom mjestu skupine A, će idućeg utorka na noge Njemačkoj u Düsseldorf, dok će Turska dočekati već otpisani Azerbajdžan.” Moramo pobijediti u utorak. Uvjeren sam da će Njemačka, ako će ovako ozbiljno igrati, slaviti protiv Belgije, a to bi nam, uz našu pobjedu, donijelo dodatne kvalifikacije” – rekao je Hiddink.

Naravno da smo mogli i bolje od ovoga. Da smo zabili iz prilika koje smo stvorili u prvom djelu bila bi to posve drugačija priča. Kada igrate protiv ovako kvalitetne momčadi kao što je Njemačka morate biti 100 posto u utakmici” – smatra Holanđanin.

Poraz 3-1 od Njemačke je ujedno i najteži poraz Turske na domaćoj Turk Telekom Areni u posljednjih sedam godina. Možda je upravo to razlog velikog nezadovoljstva turske javnosti i medija koji su otvoreno rekli što misle o Hiddinku i njegovom prihvaćanju poraza od “bolje reprezentacije”: Hiddink idi kući”!

Totalsport/Informer.ba