Nogomet Sport

U N/FS BiH (ne)razmišljaju o odgodi Premijer lige BiH

Premijerligaši će zbog vremenskih neprilika izgubiti najmanje desetak dana najvažnijeg dijela priprema i zbog toga treba razmisliti o prolongiranju proljetnog dijela sezone.

Ovim riječima trener FK Sarajevo Dragan Jović poslao je prvi glas za odgodu nastavka takmičenja u Premijer ligi BiH.

Početak proljetne polusezone zakazan za 3. i 4. mart je prilično daleko, ali Jović je postavio, sa aspekta trenerske struke, logično pitanje.

Ipak, iako smo zavejani snijegom, do sada niko nije zvanično predložio da se razmisli o pomjeranju lige, piše Avaz.

„Do sada nismo dobili nijedan zvaničan zahtjev, niti me neko zvao s tom idejom. Ne znam da li će se Komitet za normalizaciju oglasiti, ali sam mišljenja da je još rano za takve odluke. Do početka je još mjesec, može se svašta dogoditi. Može biti goreg, ali i ljepšeg vremena. Ne može ovako vječno“, kaže predsjednik Komiteta za takmičenje Rudolf Marić.

Komentirajući Jovićeve riječi da će klubovi biti oštećeni zbog propuštanja najvažnijeg dijela priprema, Marić kaže:

„Pa, isto će biti svima, moraju se nekako snalaziti. U Hrvatskoj razmišljaju da odgode početak, ali njima liga starta dvije sedmice prije naše, tako da to kod njih ima nekog smisla. Sve zavisi od toga kako će se razvijati situacija, jer se u samo nekoliko dana stanje može drastično popraviti“, rekao je Marić.

Komitet za normalizaciju N/SBiH obavijestio je da prati situaciju, te da će odluke donositi shodno vremenskim prilikama.

Da se još ne razmišlja o promjenama termina, svjedoči informacija da Savez već vrši redovne aktivnosti pred start proljetne polusezone. Tako je za 18. februar zakazan seminar sudija i kontrolora, a za 25. i za delegate.

Isto tako, u Savezu trenutno vrše procjene o tome koje će utakmice biti u direktnim tv-prenosima.

 

Informer.ba