Izdvojeno Nogomet Sport

“U Sarajevu nije bilo navijača iz Splita”

U Plavom salonu održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili čaln predsjedništva FK Željezničar, Gradimir Gojer, i direktor kluba Đelaludin Muharemović.

“Učinili smo sve da utakmica prođe u najboljem redu, za šta smo dobili pohvale naših prijatelja iz Hajduka. Neredi su počeli nekoliko sati prije utakmice kada je jedna grupa bh. navijača Hajduka ušla na sjevernu tribinu, te je pritom potrgala transparente i napala nekoliko navijača Željezničara i zaštitara“, rekao je Gojer i dodao:

“Utakmica nije počela zbog toga što su navijači Hajduka, ako se tako mogu nazvati, prijetili igračima i stručnom štabu, te Upavi kluba. Žao nam je što se utakmica nije odigrala, a naše navijače molimo da shvate i igrtače Hajduka”, prenosi Sportsport.ba

Gojer se potom osvrnuo i na posebna dešavanja u bh. fudbalu u kojem su u glavnim ulogama navijači.

“Vrlo je opasno što se politika umiješala u fudbal. Nedavno sam rekao, a i sada ću ponovit. Nadležni organi FSBiH na čelu sa Komitetom za normalizaciju moraju huligane, koji su politički instruirani, početi žestoko kažnjavati. Ovim putem pozivam Komitet da otvoreno prozove ljude koji su odgovorni za sva ova dešavanja”, zaključio je Gojer.

“Gospodin Gojer je sve rekao, ja ću samo nadodati da splitska Torcida nije ni bila u Sarajevu. Bili smo u kontaktu sa jednim od vođa splitske Torcide i oni uopšte nisu ni stigli do Sarajeva. Na kraju želim naglasiti da ovim odnosi Hajduka i Željezničara neće biti narušeni”, zaključio je Muharemović.

 

Informer.ba