Izdvojeno Nogomet Sport

Udruženje “Bordo prijatelji 1946” doniralo dresove mališanima iz Ilijaša

Ponukani tekstom u medijima o ekipi „Bijeli anđeli“ iz Ilijaša koje predvodi Nurija Delić, a u kojem je istaknuta nemogućnost mališana da sebi priušte jednoobrazne dresove, Udruženje Bordo Prijatelji 1946 stupilo je u kontakt sa trenerom tokom manifestacije Sportske igre mladih, i obećali mu da će organizovati izradu 10 kompleta dresova. Trener, a ni mališani među kojima ima navijača Sarajeva, Željezničara, Barcelone, Manchestera… tada ni sanjati nisu mogli da de im dresove uručiti prvotimci FK Sarajeva.

U poslijepodnevnim časovima 25 . avugusta u kolektivni centar u Ilijaš došli su Asmir Suljić i Kenan Handžić i dječacima uručili bordo-bijele dresove, u kojima će ekipa u budućnosti nastupati na turnirima.

Zaista sam presretan zbog ovog poklona. Dječaci cijeli dan imaju tremu, jer im dolaze prvotimci FK Sarajevo“, kazao je dvadesetčetverogodišnji Nurija Delić, trenera ekipe, inače izbjeglice iz Srebrenice.

Tokom druženja odigrana je i prijateljska utakmica između „Asmirovih“ i „Kenanovih“. Nakon isteka regularnih 10 minuta, rezultat je glasio 2:2, a boljim izvođenjem penala pobjedu su odnijeli „Kenini“.

Danas sam posebno sretan što sam bio u mogućnosti obradovati ove dječake. Uz malo dobre volje, svima nam u Bosni i Hercegovini može biti bolje. Momcima želim puno sreće“, izjavio je Kenan Handžić nakon druženja sa ekipom „Bijelih anđela“.

Pored dresova, mališanima je podijeljen i treći broj magazina navijača FK Sarajevo „Bordo fan“, te pristupnice za učlanjenje u FK Sarajevo. Donatori – članovi udruženja Bordo prijatelji 1946 – su uplatili godišnju članarinu za 10 dječaka, koji će sa svojim članskim kartama modi besplatno prisustvovati domaćim utakmicama FK Sarajevo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović – Hase u sezoni PLBiH 2011/12.

Među ovim dječacima sigurno ima nekoliko talenata. Ako im se pruži prava prilika, mogu postati dobri igrači. Danas sam im rekao da moraju slušati trenera, biti dobri u školi i podržavati svoje saigrače. Sjetio sam se i svojih početaka“, rekao je mladi Asmir Suljić, jedan od ponajboljih pojedinaca u ekipi Sarajeva u posljednjih nekoliko mečeva.

Nakon utakmice, Suljić i Handžić su održali kraći trening dječacima, u kojem su im pokazali osnove šutiranja lopte nogom i glavom, te ih pozvali da prate FK Sarajevo na Koševu.

 

SC Sport/Informer.ba