Izdvojeno Nogomet Sport

Uhapšen dopredsjednik HNS-a i predsjednik Sudijske komisije

Dopredsjednik HNS-a i bivši nogometni sudija Željko Širić te predsjednik Sudijske komisije Stjepan Djedović uhapšeni su pod sumnjom da su primili mito kako bi uticali na suđenje na najmanje jednoj utakmici HNL-a, doznaje se iz izvora bliskog istražiteljima.

Riječ je o predmetu u nadležnosti USKOK-a u kojemu, kao i u policiji za sada ne žele ništa službeno objaviti.

Po pisanju medija, dvojica nogometnih djelatnika uhićeni su sinoć, a na teret im se stavlja primanje mita te zloupotreba položaja i ovlasti i to u razdoblju nakon što su prestali aktivno suditi na nogometnim terenima i postali nogometni dužnosnici.

Željko Širić je nakon prestanka suđenja ušao u Sudijsku komisiju koju vodi Djedović. Obojica su danas trebali biti na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Mediji nagađaju kako je njihovo hapšenje rezultat nastavka antikorupcijske akcije “Offside” koja je do sada, zbog podmićivanja i namještanja utakmica, na optuženičku klupu zagrebačkog Županijskog suda dovela 15 nogometaša i sportskih djelatnika klubova Croatia Sesvete, Varteks i Međimurje.

Širić se dugi niz godina smatrao jednim od ponajboljih hrvatskih nogometnih sudija. Vrlo često je sudio u derbijima Dinama i Hajduka, prenosi Hina.

 

Informer.ba