Izdvojeno Nogomet Sport

Ulaznice za Francusku ipak će se prodavati i u BiH po cijeni od 15 do 80 eura

Plan je da NSBiH od Francuza preuzme 4.000 ulaznica

Čim smo u Zenici pobijedili Bjelorusiju, iz usta mnogobrojnih navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine mogle su se čuti najave pohoda na Pariz, gdje će naš tim 11. oktobra zaključiti kvalifikacije za Euro 2012., u utakmici u kojoj ćemo se s Francuzima vjerovatno boriti za prvo mjesto u grupi.

Međutim, najave da Nogometni savez neće prodavati ulaznice za utakmicu, već da će to raditi samo Francuska fudbalska federacija, svim zainteresiranim za odlazak u Pariz ostavile su jedino mogućnost da Grad svjetlosti posjete preko neke od turističkih agencija, ali samo ako uplate kompletan aranžman.

Veliki interes

Izgleda da će se situacija s kupovinom ulaznica u narednih nekoliko dana ipak popraviti, jer je Nogometni savez BiH odlučio odgovoriti na veliki interes navijača, te od Francuske federacije preuzeti kompletan kontingent ulaznica koji mu je po FIFA-inom pravilniku namijenjen, a to je pet posto kapaciteta stadiona ili nešto manje od 4.000.

S obzirom na negativna iskusta iz ranijih ciklusa, u ovim kvalifikacijama uopće nismo prodavali ulaznice za naše gostujuće utakmice. Tako je bilo za Luksemburg, Albaniju, Rumuniju i Bjelorusiju. Nismo mislili ni sada, ali, s obzirom na to da za ovu utakmicu zaista vlada veliki interes, pokušat ćemo izaći ususret svima onima koji u Pariz žele ići u sopstvenim aranžmanima.

Naš je interes da svima obezbijedimo ulaznice, ali znamo da je potražnja prevelika i da, vjerovatno, nećemo moći uspjeti sve zahtjeve ispuniti” – kaže generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Plan je da NSBiH od Francuza preuzme 4.000 ulaznica, o čemu je iz Pariza dobio načelan pozitivan odgovor, a hoće li se to zaista desiti, bit će poznato u ponedjeljak, kada će član Komiteta za normalizaciju NSBiH Dino Begić i sekretar stručnog štaba Elmir Pilav otputovati u Pariz. Osim što će pogledati raspoložive hotele za smještaj reprezentacije, oni će s Francuzima dogovoriti detalje o prodaji ulaznica.

Prodaja putem “Centrotransa”

Kako kaže Baković, ako nam Francuzi predaju ulaznice, njihova prodaja vjerovatno će ići putem “Centrotransa”.

S obzirom na to da je ta agencija naš partner i sponzor, povjerit ćemo im prodaju ulaznica, baš kao što to rade i za naše domaće utakmice. Ako se to desi, svi zainteresirani moći će ih kupiti odvojeno od turističkih aranžmana – rekao je Baković.

On je dodao da će cijene ulaznica zbog agencijskih provizija biti neznatno skuplje od onih koje prodaje FFF. Kako smo i objavili, cijene karata kreću se od 15 do 80 eura.

 

Avaz/Informer.ba