Izdvojeno Nogomet Sport

Utakmica godine u Engleskoj

Prema napisima The Suna, u nedjeljnom derbiju 36. kola engleskog nogometnog prvenstva između Manchester Uniteda i Chelseaja na Old Traffordu menadžeru Chelseaja Carlu Ancelottiju igra samo jedna opcija želi li i dalje ostati na klupi “bluesa”..

To je, naravno, pobjeda čime bi se Chelsea bodovo izjednačio s Manchester Unitedom na tabeli i tako stekao poziciju da u posljednja dva kola pobjedama uspije odbraniti prošlogodišnji naslov.

Nije ludo misliti da se klub može promijeniti. Svaki klub ima pravo promijeniti menadžera na kraju sezone ako to želi. Ne kažem da nisam imao problema, ali sam nastojao dati sve od sebe. Ali o mom poslu ocijenit će iz kluba. Ako ga smatraju dobrim, zadržat će me, ako ne, onda mogu mijenjati”, rekao je Ancelotti o svojoj budućnosti.

Chelsea je početkom aprila za Manchester Unitedom zaostajao nevjerojatnih 15 bodova, no sjajnom serijom rezultata i povremenim kiksevima “crvenih vragova” spustio se na samo minus tri. Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič doveo je Ancelottija na ljeto 2009. godine i talijanski stručnjak odmah mu je donio dvostruku krunu. Ali činjenica je da ruski tajkun ne trpi neuspjeh i da se neće libiti smijeniti Ancelottija u slučaju da ovaj ostane bez ijednog trofeja u sezoni.

Bio bi mu to čak sedmi različiti menadžer otkako je kupio klub prije osam godina. Ancelotti ima priliku, ali ne uspije li pobijediti Manchester United u nedjelju, može početi pakirati kovčege, zaključuje The Sun, prenosi dnevnik.hr

 

informer.ba