Izdvojeno Rukomet Sport

Utakmicu između Srbije i Hrvatske obezbjeđuje 5.000 policajaca

Čak 5 000 policajaca obezbjeđivaće sutra beogradsku ”Arenu” gdje će se sastati Srbija i Hrvatska u polufinalu Evropskog šampionata u rukometu, zbog najave dolaska nekoliko hiljada hrvatskih navijača i kako bi spriječili incidente.

Policajci će obezbjeđivati i prostor oko ”Arene”, centar Beograda, kao i cijelu trasu od granice Srbije i Hrvatske do glavnog grada, kako bi bili spriječeni incidenti poput preksinoćnog u Novom Sadu, kada su napadnuti hrvatski navijači koji su došli na Evropsko prvenstvo u rukometu –  piše “Pres”.

Zbog polufinala rukometnog prvenstva, u kojem igraju Srbija i Hrvatska i najave dolaska nekoliko hiljada navijača iz Hrvatske, “podignuti su na noge” granična policija, kriminalističke i specijalne jedinice, Žandarmerija, saobraćajci, konjička brigada, psi za otkrivanje eksploziva.

U MUP-u Srbije je, kako list navodi, proglašeno pravo vanredno stanje i mjere obezbjeđenja biće kao da se održava gej parada ili da dolazi neki visoki američki funkcioner poput Džozefa Bajdena.

Izvori lista iz MUP-a navode da je tim hrvatskih operativaca već doputovao u Srbiju i zajedno sa srpskom policijom radi na sprečavanju nasilja.

 

Srna/Informer.ba

Poslije preksinoćnjih incidenata u Novom Sadu i Rumi, nakon rukometne utakmice Hrvatska – Francuska, na informativni razgovor privedeno je 37 srpskih huligana, među kojima je najviše pripadnika podgrupa navijača ”Crvene zvezde”, kao i 11 hrvatskih navijača. Uhapšeno je i 12 organizatora nereda.

U sukobima su teže povrijeđene tri osobe, napravljena je i velika materijalna šteta, oštećeno je 35 vozila, od kojih nekoliko i sa srpskim tablicama.

Najozbiljniji incident dogodio se u Rumi, kada je zapaljen kombi hrvatskih navijača, a istraga je utvrdila da su na tom mjestu hrvatski navijači “Bed blu bojsi” u alkoholisanom stanju upali na pumpu, pri čemu su oštetili jedno vozilo i poslije toga je došlo do tuče.