Nogomet Sport

Uz pomoć navijača do pobjede

Za razliku od prošlogodišnjeg izleta u Evropu, kada su se, čini se, igraći već unaprijed predali, ovoga puta je dosta optimizma u plavom taboru. Nakon niza jakih pripremnih utakmica i mahom dobrih rezultata igračima Željezničara poraslo je samopouzdanje i večeras žele dokazati koliko vrijede.

Pripreme pred utakmicu provode odmarajući se i psihički se spremajući za večerašnji meč Evropske lige.

“Nema još treme, ali bit će pred početak, i to one pozitivne. Večeras ćemo izgarati na Koševu. Želimo se odužiti našim navijačima što su non stop uz nas i podarit im pobjedu. Što se tiče protivnika ne znamo puno o njima, ali nisu ni bitni koliko smo mi. Znam samo da nisu jaki kao Hapoel ili Maccabi. Sigurno da se radi o jakoj ekipi, ali smo sada na pripremama pokazali da možemo igrati protiv jakih”, kazao je Jadranko Bogičević za fkzeljeznicar.com.

Jedan od onih igrača koji su spremni donijeti preokret je i Srđan Savić, koji je nešto slično uradio u Zenici u finalu Kupa BiH.

“Jedva čekamo da istrčimo na teren pred naše navijače. Znamo šta nam se desilo prošle godine i ne smijemo to ponoviti. Mišljenja sam da možemo pobijediti Sheriffa na Koševu i obezbijediti mirniji revanš. Idemo ostaviti srce na terenu, pa šta bude”, govori Savić.

Moldavci ističu da najveća opasnost prijeti sa krila, pogotovo onog gdje ordinira Edin Višća.

“Idemo po pobjedu. Imamo šanse i moramo to iskoristiti. Naravno očekujem veliku podršku navijača sa juga i istoka koja će nas nositi do pobjede. Naši navijači su uvijek bili uz nas i večeras očekujem da zajedno proslavimo pobjedu”, istakao je Višća.