Nogomet Sport Video

VIDEO: Večer koju Hajdukovci nikada neće zaboraviti

Sjajna atmosfera na tribinama, kvalitetno i hrabro izdanje Hajduka i najveće zvijezde svjetskog nogometa na poljudskoj travi, stvorili su nezaboravan spektakl koji će se dugo pamtiti. Jedino što je nedostajalo, na žalost, bili su pogoci.

Samo nekoliko minuta nakon što je Julian Rachlin na svojoj violini zasvirao na centru poljudskog stadiona, Drago Gabrić izveo je početni udarac koji je označio početak velikog spektakla u Splitu.

Ispitivanje snaga trajalo je 15-tak minuta, a onda je zaprijetila goropadna Barcelona. Najveća zvijezda koja je u prvom poluvremenu zaigrala na današnjoj utakmici, David Villa, odapeo je sa 25 metara, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

 

Iako su Katalonci držali loptu u svom posjedu većim dijelom susreta, Hajduk nije djelovao impresionirano. Krasimir Balakov je pripremio agresivnu i hrabru momčad koja nije odavala preveliki respekt prema europskom prvaku.

Posebno se dopao Japanac Inoha koji je u nekoliko navrata u obrani Bijelih, u stilu svjetske klase nadmudrivao napadače Barce. Takva igra Splićana u 26. minuti iznjedrila je najveću priliku susreta. Anas je na desnoj strani sjajno ponašao Tomasova koji je uspio pobjeći obrani gostiju, ali je njegov udarac sa svega pet-šest metara iskosa obranio Valdes.

Sedam minuta poslije Bijeli su imali još jednu matnu situaciju, tačnije isti igrač, Marin Tomasov. Opet je Sharbini ubacio s lijeve strane, a mladi Zadranin ostao je prekratak.

U nastavku susreta krenula je malo žešća Barcelona koja je potpuno sakrila loptu domaćinima. No, imao je i Hajduk svoju priliku kada je Vuković opalio iz slobodnog udarca u 48. minuti, a rezervni golman Pinto izvukao loptu ispod same prečke.

 

Drago Gabrić izveo je početni udarac Foto: PIXSELL

U 61. minuti Juan je sjajno odapeo s ruba šesnaesterca, a lopta je prohujala pored Subašićeve stative. Petnaest minuta poslije mogla je Barça doći do vodstva, Subašić je zaplivao nakon jedne svijeće u kaznenom prostoru Hajduka, no Inoha je u posljednji tren izbio loptu ispred Jeffrena.

Sjajno je 13 minuta prije kraja iz daljine odapeo Trebotić, malo je nedostajalo da lopta završi u mreži. Do kraja utakmice Barcelona je kao i većinom susreta držala loptu svom posjedu, što je na kraju pokazao i statistički podatak, lopta je u nogama Barçinih igrača bila čak 75 posto, u odnosu na 25 posto domaćina.

I pored polovične ekipe europskog prvaka, pokazala je kako je Krasimir Balakov od Hajduka napravio momčad koja bi mogla ugroziti Dinamovu dominaciju.

 

Net.hr/Informer.ba