Izdvojeno Košarka Sport

Veliko centarsko pojačanje: Sinanović pristao igrati za Bosnu i Hercegovinu

Zvanično najviši košarkaš Bosne i Hercegovine, 222 centimetra visoki Nedžad Sinanović, pridružit će se reprezentaciji BiH u narednom kvalifikacijskom ciklusu za evropsko košarkaško prvenstvo u Sloveniji.

Centar španske Malage dogovorio je saradnju s košarkaškim savezom BiH na sinoćnjem sastanku koji je održan u Zagrebu, gdje je ekipa Malage igrala euroligaški meč protiv domaćeg Zagreba, saopćeno je iz KS BiH.

“Rođeni sam Bosanac, ponosan na svoje porijeklo i čast mi je biti dijelom naše reprezentacije. Zadovoljstvo je stati rame uz rame uz ostale sjajne igrače koje ima Bosna i Hercegovina. Sretan sam zbog uspjeha kojeg je reprezentacije BiH ostvarila na EP u Litvaniji i nadam se da će moja igra doprinijeti još većem uspjehu na EP u Sloveniji 2013. Živim za dan kada ću zaigrati u dresu reprezentacije naše države”, rekao je Sinanović nakon sinoćnjeg sastanka.

KS BiH smatra da je dolazak Sinanovića u reprezentaciju BiH jedan u nizu dokaza da bh. košarka, unatoč svim problemima, hrabro ide naprijed uz nesebičnu podršku bh. reprezentativaca.

 

Fena/Informer.ba