Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

VIDEO/ 13 minuta nas je dijelilo od sna. U baražu se ne bojimo nikoga!

Dijelilo nas je samo 13 minuta od sna i direktnog plasmana na EURO 2012.

Imali smo sve u svojim rukama do 77. minute kada smo vodili golom dijamanta Edina Džeke, ali nismo uspjeli.

Nakon sumnjivog penala Nasri je Francusku reprezentaciju doveo do  izjednačenja 1:1 i samim tim do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Sjano smo otvorili meč. Francuzi nisu znali šta ih snašlo u prvi 9. minuta. Nakon brza dva kornera u 5. minuti smo imali veliku šansu. Lulić je oduzeo jednu loptu na desno strani domaćina, izašao iskosa sam ispred Llorisa, ali je šutirao pored gola. Nakon apsolutne dominacije naših, sjevnula je brza kontra Francuza, ali je na našu sreću Remy dao predug for, a Hasagić je bio na vrijeme istrčao.

I to je bilo sve od Francuza, do kraja poluvremena dominacija naših. U 10. minuti novo uzbuđenje pred golom Francuza, nakon što je Misimović ubacio, a Pandža nije najbolje reagirao i lopta odlazi u gol aut.

U 18. minuti Džeko se oslobodio Ramija, ali je pucao u Llorisa. Šest minuta kasnije Džeko u novoj šansi. Bila je to brza kontra naših. Misimović je pronašao Pjanića, a ovaj Džeku, koji izlazi sam ispred Llorisa, ali je otišao malo u stranu i pucao pored gola.Nakon još dosta opasnih napada u 40. minuti erupcija među našim navijačima. Džeko je primio loptu na nekh 18 metara, otresao Ramija i majstorski pogodio lijevi ugao Llorisovog gola za veliko slavlje.

Drugo poluvrijeme počelo je promjenom na našem golu, jer je Kenana Hasagića zamijenio Asmir Begović, zbog povrede. Što se terena tiče ponovo smo dobro otvorili. Bili smo opasni, ali ovaj put bez nekih šansi.

U 57. minuti Remy je šutirao pored gola. Nakon nekoliko vezanih kornera domaćina, u 65. minuti je Pjanić iz slobodnjaka pronašao Džeku, koji je pucao glavom pored gola. U 67. minuti Martin je pucao iz slobodnjaka, ali Begović sjajnom odbranom izbacuje loptu u korner.

Tri minute kasnije ponovo prijeti Džeko, ali direktno u Llorisa. U 72. minuti najbolja šansa za Francuze. Nasri je šutirao sa 23 metra, ali Begović je uspio dotaći loptu, koja je udarila u prečku i opasnost je prošla.

U 77. minuti  sumnjivi penal za Francuze. Thompson je pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Nasri. Do kraja nismo uspjeli da ponovo šokiramo Francuze. Zaista nesreća.

Safet Sušić: Ne bih volio ići dalje na način kako je to Francuska uradila večeras!

Naš selektor Safet Sušić, legendarni Pape, nakon večeras sjajno odigrane utakmice reprezentacije BiH u Parizu  prokomentarisao je za BHT 1 najstrožu kaznu kojom su Francuzi izjednačili rezultat.

“Čudno mi je bilo kada je sudija pokazao na bijelu tačku. Mislim da nije bio ni prekršaj, a kamoli penal. Ako je bilo faula, onda je to bilo izvan 16 metara”, rekao je Sušić.

Sušić je pohvalio igru svojih izabranika, priznavši da su “malo pali u drugom poluvremenu”.

“Možda nas je malo umorio i težak teren u Zenici. Malo smo pali u drugom dijelu. Očekujem ipak da ćemo uz malo sreće kroz baraž ići dalje”, istakao je popularni Pape.

Selektor se osvrnuo na baraž, rekavši da se “naši igrači ne plaše nikoga”.

“Ovo nije ista reprezentacija koja je prije dvije godina ispala od Portugala. Ovi momci se više nikoga na boje. Mi večeras Francuzim nismo dozvolili da igraju u prvom dijelu. Iskreno, ja ne bih volio ići dalje, na način kako je to Francuska uradila večeras. Ono je bio sumnjiv penal”, hrabro je poručio Sušić.

Naš selektor je na kraju poslao jasnu poruku našim sjajnim navijačima:

“Ovo nije kraj!”

Informer.ba


szólj hozzá: Fra 1-1 Bih