Izdvojeno Košarka Sport Video

VIDEO/ Andrej Kirilenko doživio nokaut pri udarcu o parket

Košarkaši moskovskog CSKA s pravom se od početka ove sezone oslovljavaju kao najbolja evropska ekipa. Potvrđuje to zasad taj sastav iz utakmice u utakmicu.
U Euroligi su nepobjedivi, zasad jedini s Barcelonom, a nedavno su slavili i na gostujućem parketu, kod prvaka Evrope Panathianikosa. No, pitanje je kako će se stvari razvijati po njih idućih dana, ili sedmica, budući da su im se u subotu povrijedila dva najbolja igrača – Andrej Kirilenko i Miloš Teodosić.Gostovanje kod Krasnje Krilije, u sklopu domaćeg ruskog prvenstva, bilo je pogubno za tu dvojicu sjajnih igrača. CSKA je pobijedio 88-73, ali je izgubio na zasad nepoznato vrijeme taj dvojac.Teodosić, prvi organizator igre CSKA, povrijedio je skočni zglob, a fenomenalni Kirilenko je doslovno doživio nokaut kada je glavom direktno udario o parket. Prije toga je naletio na lakat suparničkog igrača i naknadno se doslovno stropoštao na parket.

Raskrvario je arkadu i slomio nos, te je uz pomoć fizioterapeuta iznesen s parketa. Spomenuli smo da klub nije objavio koliko su teške povrede ove dvojice košarkaša, a valja spomenuti da na utakmicu nije niti doputovao prvi centar kluba Nenad Krstić, kojeg je napala povišena temperatura.

Totalsport/Informer.ba