Izdvojeno Ostali sportovi Sport Video

VIDEO/ Bokser podlegao nakon serije udaraca

Dvadesetsedmogodišnji ruski bokser lakoteške kategorije Roman Simakov preminuo je nakon borbe za azijski naslov prvaka po WBC verziji. Protivnik Sergej Kovaljev ga je ‘izbombardovao’ udarcima u glavu nakon kojih je nesretni bokser izgubio život.

Više od 15 godina u ruskom boksu nije viđena ovakva tragedija. Posljednji smrtni slučaj dogodio se 1994. godine kada je u ringu prirodnom smrću preminuo sudija starije dobi.

Nesretni Simakov je tokom meča u ponedjeljak primio puno snažnih udaraca u glavu, a seriju u sedmoj rundi nije izdržao te je sudija prekinuo meč.

Mladi Rus je pao u komu te je iz ringa iznesen na nosilima i hitno prebačen u bolnicu u Jekatirinburg gdje je operisan, no liječnici mu nisu uspjeli spasiti život te je u četvrtak preminuo od posljedica ozljeda mozga.

“Moći ću komentarisati ovaj slučaj tek nakon službene istrage koja će ocijeniti postupke sudija i liječnički tretman koji je Simakov primio“, izjavio je glavni sekretear Ruskog bokserskog saveza Igor Maruzov.

Simakov je tokom profesionalne karijere, koju je započeo 2008. godine, ostvario 19 pobjeda te po jedan poraz i neodlučeni ishod, piše Sportski.net

Informer.ba