Izdvojeno Košarka Sport

VIDEO: Brutalna tuča Kineza i Amerikanaca na prijateljskoj utakmici

Poznati američki univerzitet Georgetown Hoyas, na kojem su od velikana NBA košarke igrali Pat Ewing, Allen Iverson i mnogi drugi, na ekshibicijskoj turneji po Kini doživjela je pravu sramotu. Tokom utakmice protiv momčadi Bayi Rockets odigranoj u olimpijskoj dvorani u Pekingu u jednom trenutku došlo je do naguravanja dva igrača nakon čega su poletjele šake kineskog košarkaša prema američkom.

Počele su sijevati šake, udarci nogama, a neki su ubrzo posegnuli i za stolicama. Opća tuča i moguće teže ozljede košarkaša spriječene su u zadnji tren kada je trener Georgetown John Thompson III povukao momčad s terena ili u prijevodu pobjegli su u svlačionicu.

Utakmica između momčadi iz dvije vodeće svjetske zemlje, koja je trebala učvrstiti prijateljstvo i veze, pretvorila se tako u pravu noćnu moru. Nešto što se rijetko viđa na košarkaškim parketima. Georgetown se trenutačno nalazi u Kini na desetodnevnoj turneji koja bi trebala ojačati diplomatske odnose između SAD-a i Kine, a ove dvije momčadi trebale bi odigrati novi susret u nedjelju navečer u Šangaju.

“Večeras su dvije sjajne momčadi igrale vrlo kompetitivnu utakmicu koja je nažalost završila usijanom borbom na kraju. Iskreno žalimo što je došlo do ovakve situacije”, rekao je trener Georgetowna John Thompson, prenosi Dnevnik.hr .

Šokiran ponašanjem košarkaša na terenu ostao je i američki potpredsjednik Joe Biden koji se nalazi u službenom posjetu Kini.

Informer.ba