Izdvojeno Košarka Sport Video

VIDEO: Bryant prestigao Jordana, Zapad pobijedio Istok

Sa 27 koševa u pobjedi Zapada nad Istokom (152:149), Kobe Bryant je u Orlandu prestigao Michaela Jordana na listi najboljih strijelaca u All-Star utakmicama (271-264), piše Sportin.

No, braniču Lakersa od pomoći je to što je odigrao jednu utakmicu više od Aira (14-13). Za pobjedu zapadnjaka u najljepšoj NBA areni (Amway) najzaslužniji je bio Kevin Durant, krilo Oklahome (36) koji nije niti znao da se približio rekordu Wilta Chamberlaina (42).

Samozatajni Durant, o svom prvom MVP trofeju izustio je tek ovo:

O tome sam sanjao kao klinac, nisam mislio da ću dovdje dogurati. No, već nakon prve četvrtine osjetio sam da me ide, a suigrači su me nastavili hraniti loptama”.

Isto toliko (36) zabio je i LeBron James, no on se našao na gubitničkoj strani. Doduše, nakon “minus 18” sedam minuta prije kraja, upravo je LeBron vratio Istok u igru. Sa tri pogođena dalekometna šuta iz dizbalansa, Istok je dobio priliku pobijediti, no u napetoj završnici trebao im je koš Dwyanea Wadea koji u čistoj kontri nije dobro primio loptu.

” Ja imam izraženi najtecateljski duh i ne mogu biti zadovoljan, bez obzira što je ovo ekshibicijska utakmica. U posljednjim trenucima prodao sam loptu i zato neću gledati najbolje trenutke ove utakmice “ kazao je igrač u narančastim tenisicama koji ima najveći prosjek koševa po odigranoj All-Star utakmici (25.9). Wadeu, koji je u posljednjoj sekundi promašio tricu preko ruke, pak za utjehu ostaje podatak da je uknjižio treći triple-double u povijesti All-Stara (24 koša, 10 skokova, 10 asistencija). Prije njega to je pošlo za rukom Michaelu Jordanu (1997) i LeBronu Jamesu (lani).

U prethodnom napadu u toj 40-toj minuti, još je jedan Istočnjak, koji je odigrao dobru utakmicu (20 koševa), promašio ključnu tricu. Deron Williams je devet sekundi prije rkaja imao otvoren šut, no jedva je dobacio do obruča. Na koncu je ostalo pomalo nejasno zašto je za tih posljednjih 1.1 sekunde upravo LeBron izvodio aut. Možda zato što je Thibodeau procijenio da LeBron nema vremena za dribling, a nakon izlazaka iz blokova nije tako dobra.

U knjigu rekorda će i onih 88 koševa Zapada na poluvremenu, na koje se trener Istoka Tom Thibodeau, inače ekspert za obranu, slatko nasmijao. Za razliku od njega koji je štedio svoje igrače (Rose je igrao 18 minuta, a Deng šest), trener Zapada Scott Brooks svom je najboljem igraču (Durant) dao 37 i pol minuta, a od razigravača Oklahome Westbrooka više su igraili jedino Bryant (35), Griffin (31 i pol) i Paul (31).

” Pitao sam tko želi igrati više, a tko manje i po tome sam se ravnao” – objasnio je Thibodeau.

Njegov kolega s klupe Oklahome otvoreno je priznao da je bio ushićen okruženjem.

“Igrao sam u ovoj ligi deset godina, no nikad nisam bio ni blizu All-Star svlačionice. Ovu ću uspomenu sačuvati za cijeli život” – priznao je Brooks.

Ekshibiciju u kojoj se obrana igrala tek pri kraju utakmice, koju su svojim zakucavanjima zadivili zapadnjaci centar Griffin (22 koša) i branič Westbrook (21 koš), pratili su gledatelji u 215 zemalja. Bili su ovdje novinari iz 39 zemalja, njih 336, među kojima je najviše bilo Kineza (90) i Japanaca (21). Sve njih nasmijavali su svojim plesom Orlando Silver Stars (umirovljenici) i Orlando Minis (školarci), no i to je bio dio predstave koja je ovaj puta bila osiromašena za tradicionalno prisutne najslavnije face iz svijeta šou-biznisa. No oni su ovaj put bili u Holywoodu, na dodjeli Oscara.

 

Informer.ba