Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO: Čudesni Messi potopio Real, Barceloni Superkup

Barcelona je u uzvratnoj utakmici španskog Superkupa s 3:2 savladala Real Madrid i tako s ukupnih 5:4 osvojila deseti naslov u povijesti ovog takmičenja. Golove za Katalonce zabili su dvostruki strijelac Messi i Iniesta, dok su za Madriđane strijelci bili Ronaldo i Benzema.

I u uzvratnoj utakmici gledali smo sjajnu utakmicu, a prilike su se redale na obje strane, pogotovo u prvom dijelu. U prvih 15 minuta dvoboja zabilježili smo dvije prilike, ali udarce Ronalda i Pedra uz manje probleme primirili su golmani Reala odnosno Barcelone. U 15. minuti pak poveli su Katalonci. Messi je sjajno kroz sredinu terena proigrao Iniestu koji je sam izašao na Casillasa i znalački ga potkopanom loptom matirao.

Sjajan nogomet u prvom poluvremenu

Međutim, već pet minuta kasnije uzvratili su Madriđani. Pepe je pucao nakon gužve u kaznenom prostoru Barcelone, a Ronaldo je s nekoliko metara ugurao loptu u mrežu. Ekspresni povratak u susret nije šokirao domaćine, a već u sljedećoj minuti nakon lijepe kontre Pedro je lažnjakom izbacio čuvara i opalio s 25 metara, ali sjajnom paradom obranio je to Casillas. Uslijedio je kratki period dominacije gostiju u kojem su stvorili dvije prilike.

Prvo je u 27. minuti Ronaldo topovski tukao s ruba kaznenog prostora, a Valdes uz pomoć prečke odbio loptu, da bi četiri minute kasnije Ozil sam iskosa izašao na Valdesa, dobro prizemno pucao, a još bolje obranio španski golman. Ipak, finiš poluvremena pripao je igračima Pepea Guardiole. U 34. minuti Messi je pobjegao Ramosu pa slabo pucao s 15-tak metara, da bi deset minuta kasnije Argentinac ipak bolje reagovao. U velikoj gužvi u šesnaestercu Reala, Pique je petom odigrao za Messija koji prihvaća loptu i sa pet metara je gura preko nemoćnog Casillasa, prenosi Index.

Messi opet zavio Madriđane u crno

Drugi dio ponudio je nešto siromašniji nogomet, a prvu priliku u nastavku zabilježili smo tek u 64. minuti kada se sjajnom minijaturom Iniesta oslobodio čuvara, dodao do Messija čiji je udarac s 15-tak metara obranio Casillas. Šest minuta kasnije Mourinhovi puleni stvorili su do tada najbolju priliku u drugom poluvremenu. Ozil je ubacio iz kornera, sam na pet metara ostao je Ramos koji je glavom pucao pokraj gola. Najavili su tada Madriđani povratak u susret. U 81. minuti Benzema je utakmicu naizgled odveo u produžetke.

Opet je gol pao iz velike gužve, a lopta je nakon nekoliko odbijanja stigla do Benzeme koji s pet metara spretno poslao loptu iza nemoćnog Valdesa. A onda se opet ukazao neuništivi Leo Messi koji je svojim drugim golom na utakmici, nakon ubačaja Adriana, donio deseti naslov Barceloni u španskom Superkupu. Sve u svemu, bile su ovo dvije sjajne partije, najljepši uvod u novu uzbudljivu sezonu nadmetanja katalonskog i madridskog nogometnog diva. Naravno da nije moglo sve završiti bez incidenta, a pobrinuo se za to Marcelo koji je u finišu zaradio crveni karton zbog grubog starta na Fabregasu.

Iako ne tako spremna i uigrana Barca, stiče se dojam da igraju koliko im treba, to jeste da mogu zabiti gol kad god zatreba.

 

Informer.ba