Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Deveti gol Džeke: City slavio sa 3:1

Edin Džeko nastavio je tamo gdje je stao u srijedu naveče. Nakon što je u osmini finala Carling Cupa pospremio dvije lopte u mrežu Wolverhampton Wolvesa i upisao jednu asistenciju za prolaz u četvrtfinale, naš reprtezentativac i u današnjem prvenstvenom duelu ove dvije ekipe postigao je pogodak.

Igrao se 52. minut kada je Aguero izvršio pritisak na gostujućeg golmana koji je pogriješio i dodao loptu do Džeke koji sa dvadesetak metara bez poteškoća šalje loptu u praznu mrežu za vodstvo Manchester Cityja.

Očekivano, sa tribina se odmah zaorilo „Ooooooo, Edin Džeeeeekooooo“, sada već tradicionalna pjesma kojom se navijači Cityja odužuju našem reprezentativcu za ono prikazano na terenu.

Džeki je ovo deveti prvenstveni gol, kojim je stigao na diobu prvog mjesta najboljih strijelaca Premiershipa, zajedno se Waynom Rooneyom i Kunom Aguerom.

Džeko je igru napustio u 62. minuti uz ovacije s tribina, a zamijenio ga je Adam Johnson. Inače, manchester City je slavio pobjedu rezultatom 3:1 i ostao je na liderskoj poziciji sa 28 bodova od mogućih 30 u prvih deset kola. Nakon Džeke, na 2:0 je povosio Kolarov u 67. minuti. Hunt je u 75. minuti iz penala, kada je isključen Kompany, smanjio na 2:1, a konačnih 3:1 postavio je Johnson.

Rezultati 10. kola
Manchester City – Wolverhampton Wolves 3:1
Norwich – Blackburn 3:3
Sunderland – Aston Villa 2:2
Swansea – Bolton 3:1
Wigan – Fulham 0:2
Everton – Manchester United 0:1
Chelsea – Arsenal 3:5

SCsport/Informer.ba