Izdvojeno Nogomet Sport

VIDEO/ Edin Džeko učvrstio Manchester City na liderskoj poziciji

Edin Džeko ostavio je Manchester City na liderskoj poziciji šampionata Engelske. U posljednjem duelu 21. kola Premier lige naš reprezentativac sjajnim golom u 22. minuti osigurao je Građanima prednost, koja će, kasnije će se ispostaviti biti dovoljna za tri boda u duelu sa Wiganom, piše SCsport

City je protiv Wigana slavio pobjedu minimalnim rezultatom, a trenutak odluke dogodio se u 22. minuti. David Silva izveo je Slobodan udarac sa lijeve strane, Džeko je bio najviši u skoku i udarcem glavom, iako je bio leđima okrenut golu, matirao je golmana Ali Al Habsija.

Džeko je na terenu izdržao svih 90 minuta, potvrdivši tako da je povreda koljena, zbog koje je propustio susreta FA Cupa protiv Uniteda, prošlost i da je spreman za sve izazove.

Džeko je 11. ovosezonskim golom prekinuo i negativnu seriju od dva uzastopna poraza Cityja u kupovima, FA i Carling cupu od Uniteda (2:3) i Liverpoola (0:1).

City je ostao na liderskoj poziciji sa tri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala, United i pet bodova prednosti ispred Tottenhama, narednog rivala Građana u šampionatu Englske.


Wigan Athletic 0 – 1 Manchester C. by Anatolly7

Informer.ba