Izdvojeno Nogomet Sport Udarno

VIDEO/ El Clasico: Barca opet nokautirala Reala

U najvećem svjetskom derbiju, Barcelona je večeras, kao gost pobijedila Real u Madridu rezultatom 3:1 i na taj način se izjednačila sa Kraljevima na vrhu tabele.

Već u 22 sekundi meča, Real je poveo, nakon velike greške Valdesa i lošeg ispucavanja. Lopta je u nastavku akcije nekako došla do Benzeme koji sa nekoliko metara pogađa mrežu Barcelone. Bio je to najbržio gol u historiji El Clasica.

U 7. minuti Barcelona je uzvratila, nakon što se Ramos okliznuo, Messi je uzeo loptu, napravio odličan prodor, a njegov šut još bolje odbranio Casillas.

Prijetio je Real u 10. i 18 minuti preko Benzeme i Ronalda, a u 25. minuti je propustio da udvostruči prednost, nakon što je povratnu loptu odigrao Benzema, a Ronaldo iz odlične poziciji šutirao pored gola.

U tim trenucima, Barcelona nije nikako uspjevala da razvije svoju igru i ozbiljnije ugrozi gol Reala.

Ipak, u 30. minuti Messi je povukao loptu, nanizao nekoliko igrača Reala i sjajno uposlio Alexisa Sancheza, koji iskosa, sa desne strane, pogađa donji desni ugao gola Reala za 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena, obzirom da do kraja prih 45 minuta nije bilo većih uzbuđenja.

Drugo poluvrijeme je bolje otvorio Real, koji je napadao, ali bez većih prilika. A onda u 52. minuti, Barcelona dolazi do vodstva; Xavi je jednu loptu zahvatio iz voleja, lopta je na putu prema golu pogodila Marcela, prevarila Casillasa i od stativu ušla u gol. Barcelona je uz dosta sreće došla do vodstva.

Nakon toga, Barca je kontrolisala igru, a prijetili su preko Sancheza i Messija. U 64. minuti Real je imao veliku priliku za izjednačenje. Xabi Alonso je centrirao, Ronaldo bio sam na petercu, ali je glavom šutirao pored gola. Bila je to velika prilika za Kraljeve.

Već u narednom napadu, stigla je kazna. Alves je odlično prošao po desnoj strani, ubacio, a šesnaestercu Reala, odlično se snašao Fabregas, koji glavom postiže treći gol za Barcu.

Do kraja je Real imao dobre prilike preko Benzeme i Kake, a Barca preko Inieste, ali se rezultat nije mijenjao, pa su Katalonci ostvarili veliku pobjedu, sa kojom su se poravnali na vrhu tabele sa Realom, koji ima i utakmicu manje, piše SportSport.ba

Informer.ba